Social

# surse sustenabile #unilever # ulei de palmier

Uleiul de palmier, solutia sanatoasa pentru intreaga familie

Uleiul de palmier este un ingredient nelipsit atat din industria alimentara, cat si din cea non-alimentara. Este folosit in produse comune precum margarina, inghetata, sapunul sau samponul. Motivul pentru care este atat de utilizat este acela ca, dintre toate culturile uleioase, plantatiile de palmier sunt cele mai productive. 

Unilever a publicat raportul despre progresul înregistrat de companie cu privire la folosirea uleiului de palmier din surse sustenabile. Unilever a marcat pași importanți în monitorizarea surselor transparente de proveniență a uleiului de palmier. Astfel, până la finalul lui 2014, întreaga cantitate de ulei de palmier folosită pentru divizia de Unilever Foods din Europa va proveni în proporție de 100% din surse sustenabile certificate și transparente.

 

Unilever are acum vizibilitate asupra a 1,800 de fabrici de ulei de palmier, reprezentând în jur de 2 treimi din toate fabricile din industria globală de ulei de palmier, 58% din uleiul de palmier provenind acum din surse transparente, din fabrici certificate, sustin reprezentantii companiei. 

Pier Luigi Sigismondi, Unilever Chief Supply Chain Officer, spune: “2014 a fost un an important pentru scopul Unilever de a crea o industrie a uleiului de palmier mai transparentă. Cunoașterea provenienței uleiului de palmier este un pas important pe care îl facem în acest sens. Provocarea este enormă și nu este ușor să îndeplinim acest scop, dar suntem hotărâți să facem acest lucru. Acum putem raporta un progres bun și vrem să împărtășim rezultatele noastre cu restul industriei.”

Pier Luigi Sigismondi a mai adaugat ca "Ne dorim în continuare să venim în întâmpinarea nevoilor clienților noștri, în fiecare zi, în deceniile ce vor urma, iar acest lucru înseamnă să folosim materii prime din surse sustenabile, atât noi cât și partenerii noștri. Oprirea deforestării este scopul nostru și suntem dedicați îndeplinirii lui”.

 

De asemenea, Unilever s-a angajat ferm în susținerea micilor fermieri și, împreună cu furnizorii săi, lucrează la îmbunătățirea nivelului de trai și a condițiilor de muncă, contribuind astfel la creșterea veniturilor acestora.

Urmatorul pas în provocarea legată de utilizarea de ulei de palmier din surse sustenabile este colaborarea cu micii fermieri, pentru a obține trasabilitatea sursei în totalitate. Pentru mulți fermieri mici din țările în curs de dezvoltare, uleiul de palmier reprezintă o modalitate de a ieși din sărăcie și o șansă de a avea un trai mai bun. 

Potrivit reprezentantilor companiei, viziunea Unilever este că, până în 2020, "vom ajunge la o transformare a pieței de ulei de palmier - întreaga industrie va trece la folosirea uleiului de palmier din surse 100% sustenabile". Unilever crede că sectorul de ulei de palmier trebuie să fie sustenabil și trebuie să existe un echilibru perfect între obiectivele sociale, economice și de mediu. 

Unilever este unul dintre cei mai mari producători din lume, din domeniile produse alimentare, produse de îngrijire personală și îngrijire a locuinței, având vânzări în peste 190 de țări. Produsele Unilever sunt prezente în 7 din 10 locuințe la nivel global și sunt folosite de peste 2 miliarde de persoane în fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea