Social

# comoara in curtea casei #dolj #comoara

Uimitor! Un roman din Dolj a gasit o comoara in curtea casei

Un roman din Dolj a gasit o adevarata comoara in curtea casei sale, in timp ce sapa o groapa pentru o piscina. El a ramas pus si simplu uluit cand a facut descoperirea. A gasit in pamant 100 de monede romane si bijuterii din argint vechi de 2.300 de ani. Toate acestea au fost gasite anul trecut si au ajuns in patrimoniul Muzeului Olteniei din Craiova. Comoara a fost descoperita in timp ce barbatul sapa o groapa in curte pentru a-si amenaja o piscina.

Anuntul a fost facut, vineri, de presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, care afirma ca zilele acestea cetateanul care a descoperit tezaurul si-a primit recompensa, potrivit legii, adica 45% din valoarea pieselor.

"Un tezaur veritabil, descoperit in curtea unui doljean, a intrat in patrimoniul Muzeului Olteniei din Craiova. Peste 100 de monede romane si podoabe de argint, vechi de aproape 2.300 de ani, se afla, in aceasta perioada, intr-un amplu proces de restaurare si conservare. Obiectele au fost gasite de un localnic din comuna Pielesti, in luna mai a anului trecut. Acesta facea sapaturi in gradina din curte, cu scopul amenajarii unei piscine, dar a oprit lucrarile in momentul in care a gasit o oala de ceramica plina cu monede. Imediat a anuntat autoritatile, iar vasul a fost preluat pentru expertiza de catre specialistii Directiei Judetene pentru Cultura Dolj", a scris Cosmi Vasile pe pagina sa de Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea