Social

UEFA multumita de arbitraj

Comisia de arbitri a UEFA s-a declarat "multumita de nivelul arbitrajului" in timpul primelor zece meciuri de la Euro-2004 din Portugalia.

"Referindu-ne la primele zece meciuri, de simbata pina miercuri, putem spune ca sintem multumiti de nivelul arbitrajului", a declarat presedintele comisiei, Volker Roth, citat de site-ul oficial al competitiei www.euro2004.com.
Potrivit lui Roth, arbitrii au fost pregatiti sa faca fata atacurilor si simularilor. "Arbitrii au fost pregatiti sa faca fata loviturilor cu cotul, simularilor si contestarilor. Evident, lucrurile se vor complica pe masura ce competitia avanseaza", a precizat Roth.
"Situatiile de ofsaid sint cele mai dificile de gestionat intr-o asemenea competitie. Insa noi avem sansa ca pina in prezent am primit putine critici privind deciziile asupra ofsaidurilor", a apreciat, la rindul sau, Ken Ridden, un alt membru al Comisiei de Arbitri.
De altfel, comisia a atras atentia si asupra cazurilor de simulare . "Noi am avut mai putine simulari decit ne asteptam, insa una sau doua sint de ajuns. Trebuie sa ne debarasam de acestea si sper sa beneficiem in acest sens de sprijinul antrenorilor", a subliniat Ridden.

De la inceputul competitiei, in timpul celor 12 meciuri disputate de simbata pina joi seara, au fost acordate 66 de cartonase galbene, iar patru jucatori au fost eliminati: rusul Saronov, la partida Spania - Rusia, scor 1-0, rusul Ovcinikov, in Portugalia - Rusia, scor 2-0, elvetienii Johan Vogel si Bernt Haas, in meciurile Croatia Elvetia, scor 0-0 si respectiv Anglia-Elvetia, scor 3-0.

Intr-un singur meci nu s-au acordat cartonase, Cehia - Letonia, scor 2-1, marti, la Aveiro, arbitrat de francezul Gilles Veissiere.
Selectionerul Croatiei, Otto Barici, a acuzat, joi seara, arbitrajele de la Euro-2004, apreciind ca acestea sint favorabile echipelor mari, iar seletcionerul Elvetiei, Jakob Kuhn, a criticat prestatia rusului Valentin Ivanov, dupa meciul cu Anglia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea