Social

UEFA impune jucatori locali

Cu acordul suporterilor, forul european va obliga fiecare echipa sa aiba in lot cel putin opt jucatori crescuti in propriul centru de copii si juniori.

Jucatorii straini nu sint priviti cu ochi buni de suporteri . Aceasta este concluzia la care s-a ajuns dupa ce UEFA a efectuat o ancheta legata de identitatea locala si regionala a cluburilor, pe site-ul oficial.

47% de suporteri fanatici

Din cele 5.600 de persoane care au completat chestionarul - dintre care 47% s-au declarat suporteri fanatici, iar 46% foarte interesati de fotbal - 83% au sustinut ca este important ca gruparile sa-si pastreze identitatea, iar 69% au considerat ca legatura dintre cluburi si comunitatea locala depinde daca suporterii se pot identifica cu jucatorii din echipa. Fanii sint insa nemultumiti, 66% considerind ca, tot mai mult, aceasta identitate se pierde. Raspunsurile suporterilor au fost pe placul UEFA, care deja a aprobat un plan care vizeaza repopularea cluburilor, in special a celor puternice, cu jucatori crescuti la scoala proprie.

Critici la UEFA

Astfel, s-a stabilit ca loturile cluburilor pentru competitiile europene sa cuprinda 25 de jucatori, dar pentru sezonul 2006/2007 dintre acestia cel putin patru trebuie sa fie formati la scoala proprie, iar din 2008/2009 numarul respectiv sa creasca la opt. Totusi, se accepta ca jumatate dintre jucatorii locali impusi sa fie crescuti la un alt club, dar din aceeasi tara. Toate aceste decizii au fost aprobate de suporteri, care, in proportie de 73%, considera ca UEFA si federatiile nationale ar trebui sa ia masuri pentru a stopa aceste tendinte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea