Social

#ue #inlocuire #carduri cu banda magnetica #carduri cu cip

UE renunta la cardurile bancare cu banda magnetica

Uniunea Europeana intentioneaza sa inlocuiasca toate cardurile cu banda magnetica cu unele echipate doar cu , noteaza realitatea.net.

Incepand cu acest an, toate -urile din tarile membre ale UE vor fi obligate sa accepte , deoarece acestea sunt mai greu de falsificat decat cele cu banda magnetica.

Trecerea completa la noile ar putea dura cativa ani. “Nimeni nu poate spune cu exactitate astazi cand vor disparea cardurile cu banda magentica”, a declarat Peter Roth, secretarul Uniunii bancilor de economii din Germania.

De la 1 iulie 2011, supermarketurile si alte magazine din Germania vor accepta doar cu carduri cu cip .  Din 2012, germanii vor putea retrage bani de la ATM-uri doar daca au carduri cu cip .

Acestea pot fi utilizate si in prezent in Uniunea Europeana. Nu acelasi lucru se poate spune si despre tarile din afara Uniunii, ca de exemplu SUA sau Turcia, ale caror automate bancare citesc doar .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea