Social

#serbia #premier

UE, prioritatea noului guvern sarb

Numit in fruntea guvernului de la Belgrad intr-un moment in care Serbia se afla intr-o situatie deloc usoara pe scena internationala, noul premier Mirko Cvetkovici a reconfirmat rapid programul puterii sarbe.

Cvetkovici a precizat ca integrarea europeana si mentinerea pozitiei privind nerecunoasterea independentei Kosovo vor reprezenta principalele prioritati ale noului guvern. „Ratificarea Acordului de stabilizare si asociere cu UE va fi primul pas al cabinetului. Tot prioritare vor fi integrarea europeana, opozitia fata de independenta Kosovo , redresarea economiei", a subliniat premierul desemnat.

Acordul cu Gazprom, in atentia premierului

O alta prioritate a noului cabinet de la Belgrad va fi ratificarea Acordului energetic cu Rusia, care prevede in special construirea unui gazoduct care sa traverseze Serbia si vanzarea a 51% din compania de stat Industria petroliera Sarba (NIS) catre gigantul rus Gazprom, a mai afirmat seful guvernului.

Cvetkovici, a carui numire a fost aprobata luni de parlament, este considerat in general un politician discret care ar putea, potrivit analistilor, sa ramana in umbra presedintelui Boris Tadici . Specialist in probleme economice, el a fost ministru al finantelor in precedentul guvern condus de Vojislav Kostunita.

Ratificarea Acordului de stabilizare si asociere cu UE va fi primul pas al cabinetului
Mirko Cvetkovici,
premierul Serbiei

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea