Social

#vaccin rusesc # sputnik v # aprobare vaccin #europa #vaccin

UE, pe cale de a aproba vaccinul rusesc Sputnik V

Liderii Uniunii Europene lasa deschis drumul catre aprobarea vaccinului Sputnik V produs de Rusia. Oficialii din Franta, germania si Comisia Europeana sunt presati de faptul ca vaccinurile produse de Moderna si Pfizer nu sunt suficiente si se produs intarzieri in livrarea acestora. Un alt motiv este ca vaccinul aprobat de la AstraZeneca nu este recomandat persoanelor varstnice, de peste 55 de ani.

 

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a dat asigurari, miercuri, ca in tara sa nu vor exista niciun fel de blocaje impotriva vaccinului rus Sputnik V, cu conditia ca acesta sa obtina autorizatie din partea autoritatilor sanitare, transmite EFE, citat de Agerpres.

''Daca Sputnik este validat, omologat de Agentia Europeana pentru Medicamente si, in Franta, de Inalta Autoritate Sanitara, nu va exista niciun blocaj in privinta distribuirii lui, daca (vaccinul) corespunde normelor stiintifice si exigentelor de rezistenta si control care sunt impuse in Europa.

Vaccinurile nu au nationalitate. Ceea ce conteaza este sa avem un medicament care functioneaza'', a declarat Le Drian intr-un interviu la postul Europe 1, potrivit digi24.ro.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a subliniat ca vaccinul rus nu va putea fi distribuit cata vreme producatorul nu face o solicitare de autorizare in Uniunea Europeana.

''Din momentul in care o prezinta, in cel mai scurt timp autoritatile europene si autoritatile noastre nationale vor examina vaccinul din punct de vedere stiintific, in mod independent si, in functie de rezultate si de teste, il vor omologa sau nu'', a explicat Macron.

In prezent, Comisia Europeana este criticata puternic pentru intarzierile in administrarea dozelor de vaccin catre tarile UE.

Daca Rusia dezvaluie toate datele, UE ar putea aproba vaccinul care, potrivit studiilor, este foarte eficient. Potrivit concluziilor unui studiu publicat marti in revista stiintifica de prestigiu “The Lancet”, Sputnik V ofera o eficacitate de 91,6% impotriva formelor simptomatice ale COVID-19.

Sursa: digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea