Social

UE apara noul proiect North Stream

Uniunea Europeana ia apararea proiectului North Stream, fiind de parere ca proiectul ruso-german va intari securitatea energetica a vechiului continent. Prin vocea unui dintre comisarii pentru energie, Uniunea a luat pozitie pentru a-i asigura ca acest proiect este foarte bun. UE continua sa apere proiectul de construire a gazoductului North Stream, care va lega Rusia de Germania pe sub Marea Baltica, fiind considerat "de interes pentru europeni" pentru ca va intari securitatea energetica a UE prin crearea unei noi rute. Comisarul european a tinut sa evidentieze avantajele numeroase pe care le ofera proiectul, incercand sa minimalizeze efectele negative ale acestuia, mai ales asupra mediului. Punctul forte al proiectului ar fi, conform europenilor, capacitatea de a rezolva o parte din nevoile in materie de energie ale UE.

Polonia vrea si ea gazoduct

Conducta va fi construita de un consortiu ruso - german si va fi condus de fostul cancelar german Gerhard Schroder. Insa proiectul ar putea avea o surpriza, in conditiile in care Polonia, nemultumita de faptul ca nu a fost inclusa in traseu, lucreaza la un proiect alternativ pe care il va prezenta in curand Moscovei si Berlinului, prin care se pare ca s-ar dori realizarea unui gazoduct care sa transporte gaze din Rusia in Germania prin Estonia, Letonia, Lituania si Polonia. In plus, comisarul european pentru energie a respins acuzatiile potrivit carora North Stream pune in pericol Nabucco, proiectul european despre care s-a tot vorbit si in care este implicata si tara noastra. Pe de alta parte, mai multi experti apreciaza ca North Stream si South Stream vor permite Rusiei sa exporte gaz in Europa fara a fi deranjata prea mult de planurile UE. In conditiile in care Bulgaria si Serbia au acceptat recent sa participe la South Stream, Nabucco, care ar urma sa traverseze si Romania, risca sa ramana doar la stadiul de proiect. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea