Social

UDMR cere interzicerea Noii Drepte

Deputatii UDMR de Covasna Antal Arpad Andras si Tamas Sandor vor cere, intr-o interpelare adresata ministrului Internelor, Cristian David , interzicerea activitatii organizatiei Noua Dreapta , transmite corespondentul MEDIAFAX.

In opinia deputatului UDMR, Noua Dreapta ar trebui interzisa, deoarece „continua spiritul Garzii de Fier. „In Europa nu au ce cauta astfel de organizatii“, a afirmat Antal.

Reactia celor doi parlamentari apare dupa ce simbata, cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni, la Cluj, un tinar de origine maghiara a fost batut cu citeva ore inaintea unui miting organizat de Noua Dreapta. Potrivit deputatului Antal, incidentul de la Cluj „este de neacceptat“, responsabilitatea morala apartinind celor care au autorizat mitingul organizatiei Noua Dreapta.

"Persoana sau institutia care a autorizat mitingul, Primaria sau primarul Emil Boc, a o responsabilitate morala in aceasta actiune, iar Politia trebuie sa ia toate masurile si sa fie foarte severa in acest caz“, a declarat deputatul UDMR.

In replica la acuzatiile lui Antal, Emil Boc sustine ca nu a avut nici un temei legal pentru a respinge cererea Noii Drepte. In opinia sa, daca nu ar fi autorizat mitingul, „riscurile erau de zece ori mai mari pentru a tine sub control o manifestare publica de genul celei de pe 15 martie“.

 

Pentru mai multe stiri despre vedete si mondenitati aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri mondene Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea