Social

#udmr #alegeri #parlamentari

UDMR arunca in alegeri acelasi lot de parlamentari

Multi alesi maghiari n-au avut, in patru ani de mandat , mai mult de o initiativa legislativa . PCM asteapta sa primeasca de la Uniune mandate in Legislativ.

Aproape toti parlamentarii UDMR vor candida, la alegerile din toamna, pentru un nou mandat. „Cu exceptia cu Konya Sandor, de la Cluj, restul deputatilor si senatorilor vor participa la alegeri. Pe listele de candidati avem grija sa plasam si multi tineri, majoritatea urmand sa provina din randul secretarilor de stat“, ne-au declarat, ieri, surse din UDMR.

Potrivit acestora, printre candidatii Uniunii, membri ai Guvernului, este si ministrul Mediului, Attila Korodi , acesta inscriindu-se, cel mai probabil, pentru un colegiu ce include zona Miercurea-Ciuc – Tusnad.

Conducerea formatiunii va anunta numele tuturor candidatilor pe 7 septembrie, UDMR mizand pe 25 de mandate castigatoare la Camera Deputatilor si 12 la Senat, cu cinci mai multe fata de prezent. Intre timp, cei care vor sa participe la alegeri trebuie sa mentioneze intr-o lista, in ordinea preferintelor, colegiile care le-ar putea asigura un scor bun.

Decizia finala va apartine Biroului Permanent, forul de conducere al Uniunii, care va tine cont de notorietatea pe care o are un candidat in colegiul pentru care acesta a optat initial. „Aici ne confruntam cu un paradox: avem multi parlamentari care, in acesti patru ani, nu au avut decat o singura initiativa legislativa, dar care sunt foarte cunoscuti in comunitatea maghiara. In ciuda lipsei de activitate parlamentara, ei vor avea totusi parte de colegii in care au sanse mari de castig“, ne-au precizat surse din UDMR.

De cealalta parte, civicii maghiari nu au decis inca pe cine vor trimite in cursa electorala si nici care sunt colegiile in care se vor inscrie. Presedintele PCM, Szasz Jeno, mai asteapta inca un semn de la UDMR, desi, saptamana trecuta, negocierile au fost abandonate. „Nu stim inca daca vom participa independenti sau in coalitie cu altii. Asteptam un semnal de la UDMR, sa se razgandeasca si sa mai discutam“, ne-a declarat Szasz Jeno.  

Saptamana trecuta, liderul UDMR, Marko Bela, a declarat ca in PCM este „o confuzie si o goana dupa mandate“. „A fost o dezamagire faptul ca in locul unor discutii principiale s-a discutat pe numar de mandate. UDMR merge singura in alegeri. Nu exista o intelegere cu PCM“.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea