Social

#ucraina gaze moldova #rusia ucraina gaze

Ucraina a reluat livrarea unui volum minim de gaze catre R.Moldova

Ucraina a reluat miercuri dupa-amiaza livrarea unui volum limitat de gaze naturale catre regiunea Odesa.

Acest lucru permite aprovizionarea raioanelor Stefan-Voda si Causeni din Republica Moldova si a regiunii transnistrene, informeaza NewsIn.

Reluarea aprovizionarii cu gaz, care a inceput de la ora 17.00, a fost posibila in urma promisiunii Rusiei de a compensa Ucrainei cantitatea de gaze livrate Republicii Moldova si Slovaciei.

Guvernul de la Chisinau anunta, de altfel, ca reluarea alimentarii cu gaze a zonei de sud si a regiunii transnistrene se datoreaza vizitei la Moscova a premierului moldovean Zinaida Greceanii si discutiilor purtate acolo cu omologii sai din Rusia, Slovacia si Bulgaria. Guvernul de la Chisinau nu precizeaza cantitatea de gaze livrate prin conducta din sudul republicii si nici faptul ca de aproape o saptamana Ucraina furnizeaza catre teritoriul moldovenesc gaze din rezerve proprii, fapt datorita caruia Republica Moldova nu a intrat in colaps energetic.

Seful Executivului de la Chisinau a avut intrevederi cu omologul sau rus, Vladimir Putin, conducerea concernului Gazprom si cu presedintele rus, Dmitri Medvedev.

Zinaida Greceanii a informat partea rusa despre situatia creata in Republica Moldova ca urmare a sistarii livrarilor de gaze, exprimandu-si indignarea in legatura cu faptul ca cei care au de suferit de pe urma neintelegerilor dintre Rusia si Ucraina sunt consumatorii moldoveni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea