Social

TVR se apara, cerind audieri in masa

Conducerea televiziunii publice a anuntat ieri ca un grup de 55 de realizatori si redactori solicita sa fie audiati la comisia parlamentara de ancheta a activitatii TVR. Cei in cauza, insa, nu prea stiu ce au semnat.
In comunicatul TVR care precede lista, se spune ca semnatarii doresc sa fie invitati pentru a oferi onest orice date (...), explicatii credibile, altele decit cele consemnate prin reclamatii, delatiuni, informatii.... Prin sondaj, am luat legatura cu citiva dintre semnatari. Nici unul nu a stiut cine a avut initiativa demersului.

S-a spus ca trebuie sa ne prezentam pentru ca se arunca cu noroi in TVR, ne-a declarat realizatoarea Irina Pacuraru. Ce voi spune la comisie? Depinde ce intrebari va pune comisia, ne-a precizat Virgil Vochina, cunoscutul realizator stiind ca solicitarea de audiere ar fi venit din partea comisiei. Ce o sa ma intrebe comisia, aia am sa vorbesc, ne-a precizat Dan Manoliu, producatorul Eurovisionului. Cred ca pot fi si eu utila raspunzind intrebarilor care mi se vor pune. Eu nu am nimic de protestat, ne-a declarat Marioara Murarescu . Ceva de spus, de la el, va avea insa liderul de sindicat, Virgil Iuga: Eu vreau sa atrag atentia noii puteri sa nu procedeze ca precedenta si sa calareasca televiziunea publica. Si ar fi bine sa fie lasata actuala conducere sa-si termine mandatul.

Despre existenta solicitarii de audiere s-a aflat din gura senatorului PSD, Razvan Theodorescu, membru in comisie, desi nimeni altcineva nu stia nimic si nici un document oficial nu venise la Parlament. Directorul de programe Titi Dinca a fost singurul dintre semnatari care a stiut pentru ce va veni in comisie: Nu poate exista o ancheta bazata doar pe aspecte critice.
Nastase, protejat si dupa alegeri

Primul audiat de ieri, reporterul Alexandru Costache, a sustinut ca la stiri s-a practicat cenzura prin omisiune, stiri favorabile PSD sau defavorabile opozitiei. Din exemplele date a reiesit ca Adrian Nastase a fost protejat si dupa alegeri: Din relatarea despre vinatoarea de la Balc, numele lui Nastase a lipsit, a afirmat reporterul audiat. Tot Costache a declarat ca si actuali ministri au fost protejati: Nu s-a spus nimic de legaturile lui Gheorghe Dobre cu minerii, nimic despre favorizarea lui Videanu de catre PSD, nimic despre bubele consilierului liberal Mantoc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea