Social

# testare turisti #coronavirus #aeroport #turisti

Turistii testati in aeroport pentru a nu sta in carantina! Unde se va intampla asta

Islanda va testa toti turistii in aeroport, pentru a tine pandemia sub control, fara a-i plasa in carantina. Islanda a testat pana in prezent 15% din populatie, un procent record, si a reusit astfel sa tina sub control raspandirea coronavirusului.

 

Pana in prezent Islanda a inregistrat doar 1.801 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea doar 10 si-au pierdut viata.

Dupa redechiderea turismului, pasagerii care vor sosi pe singurul aeroport international al Islandei vor avea posibilitatea sa fie testati pentru a scapa de perioada de carantina de doua saptamani. Guvernul a declarat ca testele vor fi puse la dispozitie incepand cu 15 iunie, cel tarziu. Pasagerii sunt cei care vor plati testarea, potrivit stirileprotv.ro.

Rezultatele testului vor fi primite in aceeasi zi. Calatorii care fac testul vor putea merge la hotel sau la adresa de domiciliu. Cei care sunt depistati cu noul coronavirus vor fi pusi in carantina timp de cel putin 14 zile.

Calatorii trebuie, de asemenea, sa descarce o aplicatie de urmarire, care este deja folosita de 40% din populatia Islandei.

De testarea pe aeroport vor putea scapa doar pasagerii care poseda un certificat medical care atesta un rezultat negativ.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea