Social

Turistii din Romania vor invada plajele din Grecia si Turcia

Tot mai multi turisti romani care opteaza pentru vacante in strainatate devin prevazatori si isi fac rezervari din timp pentru destinatiile vizate.

Peste jumatate din pachetele turistice au fost deja date inainte de deschiderea sezonului de vara, afirma agentii de turism . Potrivit reprezentantilor din domeniu, numarul de pachete de vacanta vandute pentru Grecia, Turcia si Tunisia s-a dublat fata de anul precedent.

In schimb, Italia si Bulgaria au inregistrat mai putine cereri. Potrivit ANAT, litoralul romanesc va fi plin anul acesta, nu doar de romani, ci si de germani, italieni si rusi care pot profita, din aceasta vara, de charterele care aterizeaza pe aeroportul din Constanta.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Grecia, Turcia, Spania si Tunisia vor fi destinatiile de top in sezonul estival. “Daca anul trecut Turcia inregistra peste 75.000 de turisti romani, pentru 2008 cresterea este estimata la peste 156.000 de turisti.

O alta crestere importanta o inregistreaza Tunisia, care, potrivit tour-operatorilor, va inregistra, pentru tot anul, aproximativ 50.000 de turisti. 300.000 de romani au ales Grecia, iar alti 40.000 Spania”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

Continuarea in Gardianul 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea