INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Turismul balnear trage sa moara pe un munte de bani

Aplicarea unui program de 380 milioane de euro treneaza de doi ani, iar specialistii spun ca statiunile s-au dezvoltat intr-o directie gresita. Cu tot potentialul statiunilor romanesti, specialistii straini au decretat ca turismul nostru balnear e in pericol sa moara. In plus, un program de modernizare a infrastructurii specifice, prin care s-ar aloca 380 milioane de euro, sta blocat din cauza unor proceduri birocratice. Oficiali ai Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), care au vizitat recent 120 de statiuni si locatii cu potential balneoclimateric din tara, au declarat recent ca turismul balnear din Romania ar putea disparea . "Cele mai multe din Romania s-au dezvoltat intr-o directie gresita, care nu mai este adecvata cerintelor pietei. Oferta turistica trebuie diversificata sau turismul balnear romanesc va disparea", a declarat managerul OMT, Richard Batchelor. Reprezentantii OMT au ajuns la concluzia ca exista o dependenta foarte mare a turistilor romani de sindicatele si asociatiile patronale, deoarece peste 80% din vizitatorii centrelor balneoclimaterice vin cu bilete de tratament si doar 20% vin sa se relaxeze. Unitatile de tratament, „niste spitale moderne" Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear (OPTBR), recunoaste ca multe din unitatile de tratament din Romania s-au dezvoltat in directia gresita. "S-au dezvoltat pe o structura inferioara, mai potrivita pentru turismul de masa, care corespunde clasificarii de maximum doua stele. Acestea sunt ca niste spitale ceva mai moderne", a declarat pentru "Adevarul" Nicu Radulescu. Directia corecta de dezvoltare vizeaza zona de preventie a afectiunilor si pe cea a terapiilor complementare. Sectorul are nevoie de un suflu nou, de investitii de sute de milioane de euro, fara de care turismul balnear poate disparea. Deocamdata, operatorii asteapta ca autoritatile publice sa finalizeze procedurile de implementare a programului de 380 milioane de euro, aprobat de guvern in 2005.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea