Social

Turism PNL religios si electoral

In fiecare sambata si duminica, de cinci saptamani, 8 autocare tocmite de Partidul National Liberal ii plimba pe bucuresteni la 8 manastiri din preajma Capitalei: Caldarusani, Pasarea, Cernica, Antim , Plumbuita, Pisiota, Snagov si Ghighiu.

Turistii – in special varstnici – sunt insotiti de unul sau mai multi dintre candidatii liberali la Primaria Capitalei si primariile de sector. Dupa cum ne-a marturisit, Ludovic Orban, ministrul Transporturilor si candidatul PNL la Capitala, a participat in fiecare saptamana la aceste excursii: „Am fost si sambata care a trecut. Duminica n-am putut, fiindca a fost ziua sotiei si am stat acasa, sa o sarbatorim”. Orban sustine ca nu le cere companionilor din autocare sa il voteze: „Discutam liber, asa cum o face orice om in asemenea imprejurare. Evident, dezbatem si problemele Bucurestiului”.

Dupa un tur cu autocarul, care cuprinde 4 din cele 8 manastiri, excursionistii sunt invitati si la restaurantul Snagov, din complexul Astoria, pentru o masa copioasa, dar „evident, de post”, dupa cum intareste Orban.

Factura saptamanala pentru „Traseul Turistic Religios”, cum si-au botezat liberalii actiunea religioasa si electorala, se ridica la 6.500 de euro. Banii sunt achitati din cotizatiile membrilor PNL, sustine organizatorul, Florin Melciu, presedintele de tineret al PNL sector 2 si director adjunct la Institutul National de Administratie (INA).

Organizatorii „Traseului” sustin ca orice bucurestean poate participa. „Racolarile” se fac exclusiv din strada, arata Melciu. Caravane ale liberalilor se misca prin Bucuresti – zilnic, se muta pe alta strada si impart invitatii din partea lui Ludovic Orban. Cei interesati trebuie doar sa se programeze telefonic – in acest scop fiind rezervata chiar o linie verde Romtelecom. Mai apoi, in autocare, excursionistilor li se ofera pliante in care sunt prezentate manastirile ce urmeaza a fi vizitate, alaturi de mesaje din partea lui Orban si a candidatilor PNL la sectoarele 2 (Dragos Dinca, director INA), 3 (Mihai Comanescu), 4 (Andrei Petrescu), 5 ( Cristian Banu ) si 6 (Antonel Tanase, secretar de stat in Ministerul Transporturilor).

Daca cei din urma se rezuma in a descrie excursia ca pe o „fuga in afara nebuniei urbane”, pentru a „respira si altceva decat noxe”, Orban nu scapa prilejul de a arunca sageti „pioase” spre cei pe care si-ar dori sa-i numeasca predecesorii sai – Traian Basescu si Adriean Videanu. „Publicitatea a devenit o a doua viata, iar putinele lucruri care au imbunatatit orasul s-au transformat in simple afaceri. Cea mai vitregita latura a Capitalei a fost cea spirituala, pana si catedrala neamului devenind o miza de disputa politica. Ce sa mai vorbim de manastirile din jurul Bucurestilor, ramase ignorate complet ca si locuri ce merita a fi promovate, pentru valoarea lor intrinseca. Daca nu au reprezentat un obiectiv de investitie, daca nu au suscitat interes deoarece nu au nevoie de borduri noi, administratia locala nu le-a trecut in niciun program de popularizare”, spune Orban.

Florin Melciu arata ca programul „Primavara liberala”, din care face parte si „Traseul religios” este programat sa tina pana... in luna septembrie 2008.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea