Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Turism pe meleaguri maramuresene

Zona Maramuresului ofera turistului de la excursii pe munte si sporturi extreme la turism cultural si religios. Mai mult de 30 de zone naturale protejate, pajisti, munti acoperiti de paduri, lacuri mici, cascade, pesteri, rezervatii naturale, fauna rara ofera posibilitati extraordinare pentru pace si recreere si o vacanta de vis. Regiunea Maramures impresioneaza prin traditiile populare. Cele mai faimoase biserici vechi de lemn sunt cele din Surdesti, Rozavlea, Bogdan Voda. Curtile caselor taranilor din Maramures impresioneaza vizitatorii prin portile monumentale. Turistii pot vizita Baia Mare, Satu Mare, Sighetu Marmatiei , Valea Marei, Valea Izei, Tara Lapusului, Tara Chioarului, Sapanta , Borsa. Faima localitatii Sapanta se trage de la renumitul sau Cimitir Vesel, care a devenit o importanta atractie turistica . Numele cimitirului vine de la multitudinea de cruci multicolore si de la poeziile satirice si epitafele care sunt inscriptate pe cruci. Cimitirul dateaza de la mijlocul anilor 1930 si este creatia artistului popular stan Ion Patras. Cimitirul Vesel din Sapanta se afla la 18 km de Sighetu Marmatiei. Printre cele mai insemnate obiective turistice din Maramures se mai pot enumera Masivul Pietrosu, situat la 10 km fata de Borsa, Muntii Gutai, Valea Izei si Valea Marei, lacul de acumulare Friza, situat la 10 km de Baia Mare, lacul Ocna Sugatag, la 20 km de Sighetul Marmatiei. Pentru cazare la pensiuni de trei stele pretul este de 70 RON/noapte pentru cazare si mic dejun. Pensiunea Sapanta, spre exemplu, asigura 10 locuri de cazare, repartizate in 3 camere, fiecare avand baie proprie si TV.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea