Social

#cladiri prabsite # cutremur devastator turcia #cutremur puternic #morti #raniti #turcia

Turcia si Siria, lovite de un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter. Peste 500 de morti si mii de raniti VIDEO

O catastrofa de proportii a lovit Turcia si Siria. Un cutremur de 7,4 grade pe scara Richter (care initial a fost evaluat la 7,8 grade) a dus la moartea a peste 500 de persoane si la ranirea altor cateva mii. Se asteapta ca bilantul mortilor si ranitilor sa creasca in urmatoarele ore pe parcurs ce echipele de salvare cauta pe sub daramaturi.

 

Este cel mai puternic seism care a lovit Turcia in ultimul secol, anunta Erdogan.

Seismul care a durat mai mult de un minut si jumatate a dus la daramarea unui bloc de 10 etaje si la avarierea completa a altor cateva sute de cladiri.  

Bilantul este unul negru atat in Turcia cat si in Siria, potrivit primelor estimari.

In Turcia, cel putin 284 de persoane au murit, iar alte 2.320 de persoane au fost ranite, iar numarul victimelor continua sa creasca portivit presei turce Anadolu.

Si in Siria bilantul este unul negru. Pana la aceasta ora 237 de persoane si-au pierdut viata si alte 639 au fost ranite, potrivit informatiilor aparute in presa internationala pana la aceasta ora. Si aici bilantul se asteapta sa creasca in urmatoarele ore, pe masura ce echipele de salvare cauta printre daramaturi.

Ministerul roman de Externe a declarat ca in Turcia au fost suprinsi de cutremur mai multi romani. Mai exact 10 romani au cerut ajutorul autoritatilor de la Bucuresti dupa ce au romas blocati in zona in care se aflau. Este vorba despre un profesor si 9 elevi. MAE a anuntat interventia imediata a unei echipe consulare pentru recuperarea romanilor.

 

 

Echipe de ajutoare, in drum spre Turcia

Potrivit presei turce, mai multe echipe de salvare se afla deja in drum spre tara lovita de dezastru. Este vorba despre echipe de salvare din Romania si Olanda care se afla deja in drum spre Turcia.

"Urmare a activarii Mecanismului European de Protectie Civila, Guvernul Romaniei a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de interventie in astfel de situatii din cadrul IGSU, in Turcia, tara puternic afectata de cutremurul de noaptea trecuta. Sprijinul oferit de statul roman a fost acceptat de autoritatile turce, precizand, totodata, ca echipele de salvatori ale IGSU, impreuna cu echipa medicala SMURD Bucuresti (parte integranta a INSARAG), alaturi de personalul Fortelor Aeriene Romane din cadrul MAPN, sunt deja pregatite pentru desfasurarea acestei misiuni de sprijin", se arata intr-un comunicat al executivului roman.

Pagube uriase

Turcia se confrunta cu pagube uriase dupa seismul de noaptea trecuta. Cladirile grav avariate constinua sa se prabuseasca la cateva ore dupa seism.

 

 

Imagini cutremuratoare din timpul cutremurului.

 

 

 

 

 

 

Momentul in care un copil este salvat de sub daramaturi

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea