Social

#tulpina kappa #coronavirus

Tulpina Kappa, noua varianta a coronavirusului care face ravagii. Este mai periculoasa decat mutatia aparuta in India

Tulpina Kappa este noua mutatie a coronavirusului si este mult mai periculoasa decat varianta indiana sau alte tulpini precedente. Specialistii avertizeaza ca aceasta se raspandeste cu repeziciune si se poate transmite chiar si la un contact fugitiv, respectiv in 5-10 secunde. 

Jeroen Weimar,  responsabilul australian cu gestionarea pandemiei Covid-19, a dezvaluit ca tulpina Kappa se transmite foarte usor, in doar cateva secunde. Vestea buna este ca vaccinul AstraZenece este eficient si impotriva variantelor Kappa si Delta ale coronavirusului. 

Epidemiologul Mary-Louise McLaws de la Universitatea New South Wales spune ca virusurile se pot raspandi rapid in centre comerciale, din cauza circulatiei aerului.

“Daca esti inauntru sau intr-un mall sau magazin circulatia aerului este in mod normal mai scazuta. Atunci ai pe cineva care intr-o perioada cu o incarcatura virala mare si cu mult fluid in respiratie ar putea produce mai multe particule de marimi diferite, fiind mai infectios”, a explicat epidemiologul.

Tulpina Kappa a fost depistata pentru prima oara in Sydney.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea