Social

# circulatie tulpina britanica # circulatie romania #tulpina britanica #ravagii #decese #romania

Tulpina britanica face ravagii in Romania! Circula in peste 62% dintre judete

Potrivit unei analize oficiale realizate de Institutul National de Sanatate Publica (INSP) tulpina britanica a coronavirusului este prezenta in peste peste 62% din judetele Romaniei.

 

Mai mult, INSP sustine, in urma analizelor acute, ca varianta britanica ar putea cuprinde intreg teritoriul tarii. 

Conform INSP, sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea testarii prin metoda RT-PCR, utilizand kituri care sa tinteasca toate cele 3 variante care determina ingrijorare, urmand ca un set de probe sa fie secventiate. Totodata, este esentiala comunicarea rezultatelor la DSP si INSP - CNSCBT cat mai curand dupa finalizarea investigatiilor de laborator, in vederea realizarii rapide a anchetelor epidemiologice si a instituirii masurilor necesare fata de cazuri si contacti, avand in vedere transmisibilitatea crescuta a acestor variante si, conform evidentelor sosite din UK referitoare la varianta B.1.1.7, severitatea mai mare a bolii pe care o genereaza, scrie Agerpres.

Conform Institutului National de Sanatate Publica, in 2021 au fost comunicate 849 secventieri finalizate pana la data de 14 martie inclusiv, dintre care 385 au fost confirmate cu VOC: 381 cu varianta britanica (linia genetica B.1.1.7), doua cu varianta sud-africana (linia genetica B.1.351) si doua cu varianta braziliana (linia genetica P.1).

In urma anchetelor epidemiologice realizate, Directiile de sanatate publica judetene si a Municipiului Bucuresti (DSP) nu au mentionat nicio legatura epidemiologica identificata pentru 238 de cazuri (62%).

Totodata, au fost inregistrate pana in prezent 10 decese la cazuri confirmate tulpin britanica, provenind din Bucuresti (2), Covasna (1), Dambovita (1), Hunedoara (1), Suceava (3), Valcea (1), Vaslui (1).

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea