Social

#spalat maini toaleta # maini spalate #bacterii #sanatate # igiena personala

Tu te speli pe maini cand te duci la baie? Iata cu cate bacterii pleci din toaleta!

Desi dureaza doar cateva secunde, spalatul pe maini nu intra in obiceiul fiecaruia dintre noi. Bacteriile, in special cele de la toaleta, se raspandesc cu o repeziuciune infricosatoare, asa ca spalatul pe maini este una dintre cele mai importante arme in fata gripei sau a virozelor respiratorii.

Un studiu recent efectuat de compania Initial Washroom Hygiene a scos la iveala detalii alarmante. 62% din barbati uita sa dea drumul apei la robinet dupa ce merg la baie, iar culmea, desi par mai atente cu igiena personala, 40% dintre femei au recunoscut ca nu se spala pe maini dupa ce folosesc toaleta.

Medicii avertizeaza insa ca in toalete se gasesc microorganisme care pot provoca o multime de boli; E. coli, stafilococi, enterococi chiar virusul hepatitei A. Nici nu este de mirare avand in vedere ca aproape 200 de milioane de bacterii pe centimentrul patrat se afla pe mainile noastre cand intram intr-o baie si o parasim fara sa ne spalam pe maini.

De asemenea, mainile transmit 80% dintre bolile infectioase precum raceala si gripa. Pentru a preveni majoritatea bolilor infectioase, este suficient sa spalam mainile frecvent cu apa si sapun.

Sursafoto:hookedonhealth.co
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea