Social

# pofta de dulce #dieta rapida #supraponderal #sanatate #cum sa slabesti

Trucul simplu prin care iti controlezi pofta de dulce

Mersul pe jos ar putea reduce pofta de dulce, arata un studiu recent efectuat de cercetatori austrieci. Potrivit acestora, doar 15 minute de plimbare, nu sport, ar reusi sa ia gandul de la delicii cu zahar, atat de nocive pentru silueta. 

"Studiul arată că mersul vioi poate fi utilizat ca o strategie eficientă pentru a reduce poftele alimentare de moment", a spus Adrian Meule, profesor de psihologie la Universitatea Rurh din oraşul german Bochum, care nu a participat însă la această cercetare.  

Disciplina unor plimbări regulate, efectuate pentru a înfrâna pofta după un anumit aliment, ar putea ameliora la rândul ei capacitatea persoanelor supraponderale de a face alegeri alimentare sănătoase şi de a respecta apoi acele alegeri, arata studiul coordonat de Larissa Ledochowski de la Universitatea Innsbruck din Austria, potrivit Mediafax. 

Pe plan mondial, aproape 2 miliarde de adulţi sunt supraponderali sau obezi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Greutatea în exces duce la creşterea riscului de deces prematur, afecţiuni respiratorii, boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune, fracturi osoase şi afecţiuni mintale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea