Social

#pirati #somalia #dunare #acte de piraterie #fluviu european

Tribune de Geneve: Pirateria se practica si pe Dunare

Actele de piraterie , intalnite de obicei in largul coastelor Somaliei, se practica si pe Dunare cu succes, in apropiere de Constanta.

Pirateria, care a generat o adevarata industrie a recompenselor, se intalneste si in partea de est a Dunarii, spre Marea Neagra, unde se practica un alt gen de pradare a transporturilor si de stoarcere de bani, informeaza publicatia Tribune de Geneve.

Jurnalistul Arnaud Dejeans, care a efectuat o calatorie intre Bordeaux si Moscova pe vapor, a relatat pe blogul sau despre aceasta experienta. Arnaud Dejeans a asistat, la intrarea pe canalul Dunare -Marea Neagra, in apropierea portului Constanta, la o astfel de abordare la 10 iunie.

"Sunt vreo 20 de persoane care triaza bucatile de metal, fara a lua in calcul marinarii, care accepta sa dea si ei o mana de ajutor in schimbul catorva sticle de bautura", povesteste jurnalistul.

Radiatoare, usi de masina sunt inghesuite in barci pe care marinarii le numes "albine", deoarece "aduna marfuri".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea