Social

Trei sferturi din elevi au intrat la liceu

Aproape 73% din elevii de clasa a VIII-a au fost admisi la liceu, potrivit rezultatelor centralizate de Ministerul Educatiei.

Statisticile arata ca peste jumatate din candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata. Anul acesta, 16 elevi din toata tara au luat nota 10 , comparativ cu anul trecut, cand nota maxima a fost obtinuta de 32 de elevi. „Mediile sunt mai mici decat anul trecut, insa sunt mai realiste", a spus Cristian Adomnitei, ministrul Educatiei.

O noua repartizare , pe 12 iulie

Numarul celor care nu au putut fi repartizati din cauza ca au completat prea putine optiuni in fisa de admitere a fost de 2.263 candidati din totalul de 178.799.

Acestia mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata in data de 12 iulie. In topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere se afla Colegiul National „ Sfantul Sava ", unde media ultimului admis, la profilul real, a fost de 9,98, iar ultima medie pe liceu a fost 9,46. Rezultatele la admitere pot fi accesate pe adresa de web www.admitere.edu.ro.

Cele mai bune licee din tara

1. Colegiul National Sf. Sava – Bucuresti - 9,82 *

2. Colegiul National Fratii Buzesti – Craiova - 9,78

3. Liceul Traian – Drobeta Turnu-Severin - 9,76

4. Liceul Ovidius – Constanta - 9,72

5. Liceul Mircea cel Batran – Constanta - 9,70


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea