Social

#judecatori csm #curtea de apel #inalta curte de

Trei judecatori, promovati la ICCJ

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a promovat a Inalta Curte de Casatie si Justitie doi judecatori la Sectia Civila si unul la contencios administrativ si fiscal in urma unui concurs.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a promovat la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia civila si de proprietate intelectuala pe Andreia Liana Constanda, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, precum si pe Maria David, judecator la Curtea de Apel Ploiesti, presedintele Sectiei civile si pentru cauze cu minori si de familie.

De asemenea, a fost promovata la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de contencios administrativ si fiscal Elena Cantar, judecator la Curtea de Apel Craiova, presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal", informeaza CSM intr-un comunicat de presa.

Pentru cele doua posturi vacante de la Sectia civila si de proprietate intelectuala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie au candidat opt judecatori iar pentru postul de judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal au candidat sase judecatori.

Potrivit dispozitiilor art. 52 din Legea nr. 303/2004, republicata, modificata si completata, promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie se face de catre Consiliul Superior al Magistraturii, dintre persoanele care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au obtinut calificativul foarte bine la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar, s-au remarcat in activitatea profesionala, au o vechime in functia de judecator sau procuror de cel putin 12 ani.

Conditia de a fi indeplinit numai functia de judecator in ultimii 2 ani la tribunale sau curti de apel a fost declarata neconstitutionala prin Decizia nr. 866/28.11.2006 a Curtii Constitutionale, astfel incat si indeplinirea functiei de procuror, in aceleasi conditii, da dreptul magistratului sa candideze pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea