Social

#cazuri variola maimutei Romania #cazuri romania #cazuri variola maimutei #variola maimutei

Trei cazuri de variola maimutei, in Romania!

Medicii sunt in alerta. Au fost depistate deja trei cazuri de variola maimutei in Romania.

 

Acestea sunt deja confirmate oficial. Din fericire, starea de sanatate a pacientilor este buna, insa trebuie sa ramana in izolare pentru 21 de zile.

Potrivit Ministerului Sanatatii, toti pacientii infectati sunt barbati. Cel de-al treilea barbat confirmat este din Bucuresti si are 31 de ani.

Simptomele au debutat pe 10 iunie, insa s-a prezentat la spital abia marti, 14 iunie. Din informatiile transmise de MS, narnatul nu are istoric de calatorie in afara tarii.

Ceilalti doi barbati diagnosticati cu variola maimutei au o stare favorabila. Unul este izolat la domiciliu, iar altul in spital, unde primeste tratament.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca nu exista o legatura intre cele trei cazuri. 

Un alt barbat, suspect de variola mai mumutei

Un alt barbat este suspect de variola maimutei. Acesta a fugit insa din spital inainte ca analizele sa ii fie facute.  

Este vorba despre un barbat in varsta de 36 de ani, care se pare ca barbatul este contact direct cu unul dintre pacientii deja depistat pozitiv. Barbatul este in prezent cautat si risca un dosar penal. 

Se pare ca barbatul este contact direct cu unul dintre pacientii deja depistat si ca ar fi fugit din Spitalul Militar din Bucuresti, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS. 

Directia de Sanatate Publica (DSP) cauta contactii celor doi bolnavi. Daca acestia prezinta simptome, vor fi trecuti in izolare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea