Social

#tranzactii imobiliare #certificat energetic #imobiliare

Tranzactiile imobiliare fara certificat energetic, amenintare cu anularea

Legea privind performanta energetica a cladirilor ar putea fi modificata, pentru anularea tranzactiilor imobiliare in lipsa certificatului energetic .

Tranzactiile cu apartamente si cladiri noi ar putea fi lovite de daca vanzatorul nu prezinta un energetic.

Eliberat de un energetic acreditat , certificatul de performanta energetica al cladirii arata consumul total de energie pe care il are un apartament, cumparatorul putand astfel sa estimeze cat va plati la intretinere.

"Se are in vedere introducerea sanctiunii de nulitate a actelor juridice incheiate pentru cazurile in care nu se respecta prevederile art. 13 alin. (2) din Legea nr. 372/2005. Precizam ca prevederile Legii 372/2005 pentru locuintele unifamiliale si apartamentele din blocurile de locuinte au intrat in vigoare de la 01.01.2011, prin derogare de la termenul initial prevazut de lege", arata o nota transmisa Gandul.info de reprezentanti ai MDRT.

De la inceputul anului, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri a eliberat aproximativ 30 de certificate energetice.

Pana la modificarea legii, certificatul energetic poate fi ocolit, daca cumparatorul isi asuma raspunderea cu privire la consecinte.

"Cumparatorul sau chiriasul, dupa caz, consimt sa dobandeasca proprietatea sau folosinta imobilului respectiv, pe riscul lor, asumandu-si orice raspundere cu privire la efectele prin nedetinerea informatiilor cuprinse in continutul certificatului de performanta energetica a cladirii", se arata intr-o hotarare a Uniunii Nationale a Notarilor Publici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea