Social

#automobil #politie #trafic

Transporturile si Politia se distanteaza de confiscarea masinilor pentru viteza

Proiectul Hotararii de Guvern pentru aprobarea Strategiei Nationale pentru siguranta Rutiera va fi rediscutat in urma reactiei negative a romanilor la aflarea prevederilor propuse.

Eliminarea institutiei martorului din procedura contraventionala, testarea alcoolemiei indiferent de motivul pentru care soferul e oprit de politie si confiscarea autoturismului in cazul depasirii cu 50km/h a vitezei maxime legale sunt masuri criticate atat de institutiile statului cat si de Societatea civila.

Oficialii Ministerului Transporturilor si Politiei Rutiere au fost prompti in a critica proiectul controversat, despre care spun ca nu au fost consultati.

"Raspunderea pentru modificarea Codului Rutier apartine in totalitate institutiei care a promovat-o, adica Ministerului de Interne, si celei care a avizat-o favorabil, adica Politiei Rutiere", a declarat pentru Gandul Cristian Constantinescu, reprezentantul Ministerului Transporturilor in cadrul comitetului, din partea Autoritatii Rutiere Romane (ARR).

politia Rutiera atrage insa atentia asupra infrastructurii, care afecteaza negativ traficul, dar nu sustine masurile din proiect.

"Toti incearca acum sa promoveze masuri care sa aduca traficul la normal, dar asta nu justifica initiative ridicole, ca si cea cu confiscarea masinii sau pozitia Agentiei de Colectare a Amenzilor, care trebuie sa functioneze la Ministerul Justitiei", a spus seful Politiei Rutiere, comisarul-sef lucian Dinita.

Proiectul va fi rediscutat incepand de luni, 12 octombrie. Constantinescu a anuntat disponibilitatea Comitetului de a discuta toate sesizarile ministerelor, ONG-urilor si presei.

 

Citeste si

Depasirea vitezei legale te poate lasa fara masina

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea