Social

Transportatorii rutieri vor protesta in perioada 13-14 aprilie in noua orase din tara

Transportatorii rutieri vor protesta in perioada 13-14 aprilie in cel putin noua orase mari din tara, pentru ca reprezentantii Ministerului Transportului (MT) amana semnarea protocolului pentru eliminarea rovinietei si modificarea legislatiei din domeniul transporturilor rutiere.

Protestul Transportatorilor din Romania este organizat de Consiliul National Rutier (CNR), din care fac parte toate patronatele romanesti din transporturile rutiere si va avea loc in zilele de duminica si luni, intre orele 8.00 si 19.00, potrivit unui comunicat al Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), remis, vineri, agentiei NewsIn,

Transportatorii Rutieri vor organiza actiuni de protest in cel putin noua orase mari din tara. In afara de Capitala, vor fi organizate proteste in localitatile Arad, Baia Mare, Buzau - punct de plecare din Vama Buzau, Cluj Napoca, Galati - punct de plecare Tirighina, Timisoara - punct de plecare Calea Buziasului, Targu Jiu si Miercurea Ciuc - punct de plecare Gara Miercurea Ciuc.

Duminica, 13 aprilie, va avea loc protestul din Bucuresti si Arad

Protestatarii vor pleca spre municipiul Bucuresti de pe soseaua de centura , din Otopeni, Tunari, Policolor , zona Jilava-Berceni, bulevardul Timisoara si Chitila. In Capitala, protestul se va desfasura in principal in Piata Constitutiei, intre orele 8.30 si 22.30. Protestatarii vor marsalui intr-un convoi pe traseul B-dul Timisoara numarul 92 – Soseaua Progresul ( Trafic Greu ) - Calea 13 Septembrie – Bulevardul Libertatii - Piata Constitutiei si retur, prin Bulevardul Libertatii. Autovehiculele (camioane si autocare) vor purta esarfe albe la oglinzi si autocolante cu textul „Unde sunt banii nostri?”.

In celelalte orase ale tarii, protestul este in curs de organizare si va avea loc luni, 14 aprilie, se arata in comunicatul de presa . In timpul desfasurarii protestului la nivel national, o delegatie a CNR va fi prezenta in Ministerul Transporturilor, pentru sustinerea cerintelor.

Potrivit Consiliului National Rutier, transportatorii rutieri protesteaza pentru ca "drumurile sunt insuficiente, nu exista parcari pentru a se efectua timpii de odihna, controlul in trafic este abuziv, carburantii sunt mai scumpi decat in tarile comunitare, iar statul sufoca transportatorii romani prin taxe si impozite".

Pe de alta parte, Consiliul National Rutier invita reprezentantii Guvernului (Ministerul Transporturilor, Ministerul Finantelor si Ministerul de Interne) la un dialog pentru rezolvarea problemelor cu care transportatorii rutieri din Romania se confrunta.

Totodata, CNR va inainta un comunicat al protestului tuturor patronatelor Europene din Transporturile rutiere pentru informarea membrilor acestora cu privire la dificultatile ce pot aparea la tranzitarea Romaniei de catre acestia in perioada protestului.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea