Social

Transilvania este impanzita de mall-uri

- In fiecare dintre orasele semnificative din Transilvania exista in acest moment cel putin un complex comercial de anvergura.

- Unul dintre principalii jucatori de pe piata este Trigranit.

- De asemenea, se inmultesc mall -urile ridicate de investitorii locali.

In toate orasele mari din Transilvania si Banat se construiesc complexuri comerciale de mari dimensiuni. Cu toate ca cei mai multi dintre specialistii din domeniul imobiliar apreciaza ca numarul mall-urilor depaseste puterea de cumparare a populatiei, majoritatea proiectelor anuntate anul trecut se afla in diverse faze ale constructiei.

Potrivit lui Arpad Torok, directorul de dezvoltare al companiei Triganit, "piata romaneasca de profil este locul perfect pentru investitii, datorita indicatorilor micro si macroeconomici din acest moment". Trigranit are deja un mall functional la Cluj-Napoca, Polus Center si mai mult proiecte dintre care cel mai avansat este cel de la Constanta.

Torok a subliniat ca "acum tinta investitiilor noastre o reprezinta orasele cu peste 250.000 de locuitori, pentru care avem in vedere constructia a inca 4-5 complexe comerciale de tipul Polus Center, cum sunt cele de la Cluj-Napoca si Constanta", pe care compania le construieste in acest moment. Printre orasele anuntate deja se numara Sibiu si Brasov.

Trigranit este legata prin actionariat de o alta mare companie care dezvolta mall-uri in Transilvania, Immoeast, care are in derulare un proiect de anvergura la Baia Mare, respectiv complexul Gold Plaza, care va include un mall dar si diverse servicii pentru bussines si rezidential.

Compania a mai anuntat un proiect de a crea o retea de 20 de mall-uri Stop.Shop, dintre care primele vor fi construite la Targu-Mures si Arad. Un alt concern care si-a stabilit tinte ambitioase in Transilvania este DawnayDay, care a inceput deja lucrarile pentru complexul comercial Atrium Center Cluj si alte doua astfel de investitii la Arad si Satu Mare.

La Oradea si Sibiu au fost anuntate investitii in mall-uri Tiago, dezvoltate de investitorul maghiar Mivan. In orase precum Sibiu, Targu-Mures sau Bistrita investitorii au optat pentru proiecte de tip parc de retail. O alta categorie a mall-urilor sunt cele dezvoltate de catre investitori autohtoni.

Printre cei mai mari din aceasta aceasta categorie este Iulius Grup, care are deschise deja mall-uri al Cluj si Timisoara. Compania care are la Cluj Sora Shopping Center a deschis la Targu-Mures un nou complex, Mures Mall. si la Alba Iulia functioneaza de cateva luni un mall, ridicat de un investitor local.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea