Social

#salarii #cresteri #legea salarizarii profesorilor #varujan vosganian #calin popescu tariceanu #traian băsescu

Traian Basescu si fostul guvern liberal joaca ping-pong cu vinovatia privind promulgarea legii salarizarii profesorilor

Traian Basescu iese la atac impotriva liberalilor. Presedintele a declarat aseara, in cadrul unei emisiuni la televiziunea publica, ca fostul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu, a mintit cand a spus ca l-a avertizat pe presedinte despre faptul ca nu are resurse pentru a asigura cresterea salariilor profesorilor cu 50% si ca Varujan Vosganian , fostul ministru de Finante, ar fi transmis presedintelui o serie de documente falsificate. Raspunsul lui Vosganian nu s-a lasat mult asteptat, liberalul spunand astazi ca Traian Basescu ar trebui sa aduca reprosuri guvernului actual, nu celui liberal.

Presedintele Basescu a mentionat faptul ca fostul premier Tariceanu i-a scris de mai multe ori ca nu va putea acoperi cresterile salariale oferite din cauza ca "s-a executat practic bugetul la nivelul la care a fost alocat, 5,98%".

Insa demonstratia acestui fapt se facea pe un document care i-a fost transmis presedintelui de catre ministrul de Finante de atunci, Varujan Vosganian si pe care presedintele l-a considerat un fals. Acel document arata faptul ca "pana la 31 decembrie se epuizeaza bugetul alocat educatiei, insa in realitate, si am constatat acest lucru executia bugetara la 31 decembrie a fost de 4,5%", a declarat Basescu, citat de Realitatea TV.

In plus, presedintele l-a acuzat pe Calin Popescu Tariceanu ca l-a dezinformat cu faptul ca exista o executie bugetara de 6%, motiv pentru care, la vremea respectiva, a considerat ca banii sunt suficienti pentru majorarea salariilor.

In replica la declaratiile lui Traian Basescu de aseara, fostul ministru de Finante, Varujan Vosganian, a declarat astazi ca Traian Basescu ar trebui sa aduca reprosuri guvernului actual, nu celui liberal. Vosganian a precizat faptul ca in 2008 presedintele a ignorat atentionarile venite din partea finantistilor, manifestand o atitudine populista si demagogica care viza "cresterea cotei electorale a PD-L".

Fostul ministru a aparat partidul din care face parte, mentionand faptul ca in luna octombrie a anului trecut, premierul Tariceanu i-a trimis o scrisoare lui Basescu, in care semnala riscurile majore ale majorarilor salariale necorelate cu evolutia indicatorilor macroeconomici.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea