Social

Traian Basescu, gata sa pupe capul "solutiei imorale"

Traian Basescu este pe cale sa pecetluiasca solutia imorala in functia de vicepremier.

Potrivit unor surse din Alianta, seful statului nu va uza de prerogativa constitutionala care-i permite sa refuze desemnarea unui membru al Guvernului si va semna decretul de numire a lui Dan Voiculescu in functia de vicepremier.

Unica sanctiune la care il va supune Basescu pe marele sau adversar ar fi, cel mult, un cadou de tipul celui primit, saptamina trecuta, de un alt indezirabil la Cotroceni, Radu Stroe. Acest scenariu este sustinut de linistea care domneste in tabara conservatorilor.

Nu am pregatit un plan de rezerva. Nu vad ce motiv ar avea presedintele Basescu sa refuze numirea domnului Voiculescu, spune Bogdan Ciuca , purtatorul de cuvint al PC.

Suspans la Guvern

Deocamdata, procedurile legale de numire a lui Voiculescu sint blocate la Palatul Victoria. Potrivit lui Mihnea Constantinescu, seful de cabinet al primului-ministru, Tariceanu inca nu a redactat cererea de desemnare a mai-marelui PC.

Doar premierul Tariceanu decide cind o va redacta si cind o va trimite la Cotroceni pentru a primi decret de numire din partea presedintelui Traian Basescu, dar nu am cunostinta daca va fi trimisa in zilele urmatoare, spune Constantinescu.

Elena pare resemnata

Considerata portavocea Cotrocenilor, Elena Udrea pare deja resemnata ca il va vedea pe Voiculescu de-a dreapta lui Tariceanu. Fosta sefa a Cancelariei Prezidentiale opineaza ca pedistii nu vor reusi sa-i impiedice acestuia accesul spre Palatul Victoria.

Citeva obiectii tot ridica: Cred ca putem vorbi despre un caz de concurenta neloiala . Nu este normal ca un om de afaceri de importanta lui Dan Voiculescu sa ocupe o functie guvernamentala care-i permite accesul la informatii de maxima importanta econo-mica, pe care le-ar putea folosi in afaceri.

Pedistii defuleaza pe cont propriu

Democratii nu au formulat, deocamdata cel putin, o pozitie oficiala cu privire la numirea lui Voiculescu. Dinspre PD nu se aud decit vocile sporadice ale unor lideri care exprima reactii de dezaprobare in nume personal. Radu Berceanu a rabufnit primul, luni seara:

Prin aceasta numire, coruptia a ajuns pe scaunul Guvernului, chiar primul de linga premierul Tariceanu. Sa vedem ce parere are presedintele Basescu, care vorbea de baietii destepti care fac comert cu energie.

Vicepresedintele democrat Cezar Preda il sustine: Domnul Berceanu a avut o pozitie si vad ca inca nu l-a contrazis nimeni. Am vazut si eu tabloul zugravit de presa de astazi (ieri - n.r.). Am scapat de dracu si am dat de tac-su. Eu cred ca premierul Tariceanu face o eroare daca il va numi in functie pe Voiculescu.

Generalul se teme pentru superiorul sau

Cooptarea lui Voiculescu in cabinet are un opozant chiar in persoana lui Mircea Chelaru, vicepresedinte al PC. Fostul general spune ca ar vrea sa-si prote-jeze superiorul: Desigur, dl Voiculescu are o perso-nalitate puternica, este un om de afaceri de succes, un om care nu face compromisuri.

Eu nu vreau decit sa apar pozitia unui om de afaceri de succes care ar fi pus in situatia de a nu-si mai putea exprima opiniile critice daca ar face parte din Guvern.

Scurta istorie a unui razboi verbal

* Basescu, 6 ianuarie 2005: Acum nu sintem intr-o situatie de criza, ea nu trebuie provocata atit timp cit Guvernul poate sa-si atinga obiectivele, dar, personal, sint un adept al unor anticipate imediate, pentru a scapa de o solutie imorala care se numeste PUR.

* Basescu, 29 octombrie 2005, cu referire indirecta la afacerile lui Voiculescu: ,,Este un sistem, ca sa nu-l etichetez mafiot, inechitabil de alocare a energiei. Sint baietii destepti, care iau de la hidro si vind la o anume clientela energia electrica, si baietii fara noroc in viata, care consuma numai de pe termo si de multe ori peste pretul pietei.

* Voiculescu, 27 noiembrie 2005: Poporul roman voteaza oameni fara valoare si politicieni ipocriti. Ne-am saturat de ipocrizia lui Traian Basescu, care ne-a tocat un an de zile cu anticipatele, ca sa spuna acum ca nu sint necesare.

* Voiculescu, 2 februarie 2006: Prin atitudinea sa evaziva si ipocrita, presedintele Basescu lasa in continuare sa pluteasca o confuzie nefericita intre orice grup serios de firme si grupuri de interese mafiote.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea