Social

#mandat presedinte # demisie traian basescu #revizuire constitutie #traian băsescu

Traian Basescu, dispus sa renunte la mandatul de presedinte. Afla in ce conditii!

Presedintele Traian Basescu este dispus sa isi scurteze mandatul in cazul in care se va revizui Constitutia, potrivit stenogramelor consultarilor pe care acesta le-a avut pe 6 februarie, la Cotroceni, cu liderii USL .

"Poate luati in considerare si aceasta varianta a revizuirii Constitutiei pentru a face institutiile mai functionale", a spus seful statului in cadrul intrevederilor cu reprezentantii USL.

"Eu v-o spun la modul cel mai sincer ca proiectul acela de revizuire a Constitutiei este facut cu multa buna-credinta si, mai ales, mai ales disponibilitatea mea de a-mi incheia mandatul in asa fel incat, daca se decide suprapunerea din nou a mandatelor Presedintelui cu Parlamentul, eu sa-mi reduc mandatul in asa fel incat in noiembrie sa poata avea loc si alegeri parlamentare si prezidentiale. Pentru ca suntem intr-o zona politica extrem de dificila, cu presedinte cu mandat de cinci ani, cu Parlament cu mandat de patru ani, practic coabitarea devine un model de a trai politic pentru ca de regula se produce alternativa orice s-ar intampla. Deci cred ca ar trebui sa priviti putin spre valoarea reala a acestei propuneri de reviziure a Constitutiei in timp util", a mai afirmat Traian Basescu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea