Social

#votare gresita #legi #pensii #traian băsescu

Traian Basescu, despre legile votate gresit: Multi parlamentari voteaza in necunostinta de cauza

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni,  ca inca nu a primit spre promulgare legile care stipuleaza micsorarea TVA-ului pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei, insa a promis ca atunci cand vor ajunge pe biroul sau va avea o atitudine in concordanta cu interesul national si nu una demagogica.

Seful statul a tinut sa-si comenteze si felul in care aceste legi au reusit sa treaca de Camera Deputatilor.

"Trebuie sa va spun ca a fost un principiu al meu sa nu ma amestec in ce se intampla in interiorul Parlamentului si de regula nu am comentat atitudinea grupurilor parlamentare. Daca am comentat, am comentat in general comportamentul Parlamentului. Nu pot insa sa nu observ un lucru care de data asta consta in functionarea Parlamentului. Este clar ca din punct de vedere al procedurilor parlamentare, foarte multi parlamentari sunt in situatia de a vota in necunostinta de cauza, in situatia de a vota dupa deget. Si atunci nu mai poti sa spui nici macar ca oamenii acestia voteaza dupa constiinta sau dupa instructiunile de partid, pur si simplu voteaza dupa deget", a declarat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu este de parere ca "din respect pentru romani", procedura de adoptare a legilor trebuie modificata, lucru care ar stimula si activitatea parlamentarilor.

"Nu putem ajunge la dictatura a doi sefi de Camere care imi trimit legi desi stiu cum au fost votate, de multe ori fara cvorum", a mai adaugat Basescu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea