Social

#partide #consultari #basescu

Traian Basescu cheama partidele parlamentare pentru consultari

Presedintele Traian Basescu a invitat partidele parlamentare sa participe marti la consultari exclusiv pe tema justitiei, a raportului de tara si a mandatului sefului DNA Daniel Morar, au declarat pentru NewsIn surse parlamentare.

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor , a confirmat, joi, ca UDMR a primit o invitatie la Cotroceni pentru o discutie pe tema raportului Comisiei Europene in privinta justitiei si a ceea ce trebuie facut ca dupa iulie 2008 sa nu mai existe monitorizare de tara pentru Romania. Kelemen a mentionat ca in invitatie se prevede ca delegatiile partidelor sa fie formate din trei membri.

Consultarile de la Cotroceni au loc, pe 12 iulie, data la care expira mandatul sefului DNA Daniel Morar si cu o zi inainte de intrunirea Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara pentru a vota asupra cererii de incepere a urmaririi penale a deputatilor PSD Adrian Nastase si Miron Mitrea.

Lucian Bolcas : Nu cred ca Daniel Morar poate sa fie un subiect al consultarilor  

Deputatul PRM Lucian Bolcas a anuntat, joi, ca partidul sau va participa la consultarile initiate de seful statului pe tema raportului Comisiei Europene, insa crede ca expirarea mandatului lui Daniel Morar nu va fi o tema de discutie.

"Nu cred ca Daniel Morar poate sa fie un subiect", a declarat pentru Realitatea Tv deputatul PRM Lucian Bolcas. El a anuntat ca partidul sau va participa la consultarile de la Palatul Cotroceni, initiate de seful statului pe tema raportului Comisiei Europene. Totodata, Bolcas a remarcat "coincidenta deloc intamplatoare" intre expirarea mandatului procurorului-sef al DNA si invitatia lansata de Traian Basescu.

Titus Corlatean : Data consultarilor induce ideea unui mesaj in cazul Nastase si Mitrea

Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, considera ca data la care presedintele a convocat consultarile induce ideea ca "substratul real" al intalnirii se refera la cazurile Nastase si Mitrea asupra carora parlamentul trebuie sa se pronunte la doar o zi dupa discutiile de la Cotroceni.

"Daca ar fi fost vorba despre o dezbatere reala privind raportul Comisiei Europene eu, cu titlu personal, as fi fost de acord ca aceasta sa fie facuta mai devreme, imediat dupa prezentarea raportului", a declarat Titus Corlatean.

Teodor Melescanu spune ca invitatia presedintelui va fi discutata de conducerea PNL


Vicepresedintele PNL, Teodor Melescanu, a declarat ca invitatia presedintelui Traian Basescu va fi discutata in urmatoarea sedinta a conducerii partidului, de luni, dar a subliniat ca trebuie sa existe continuitate si stabilitate in domeniul justitiei.

"Este clar ca trebuie sa existe continuitate si stabilitate in acest domeniu", a precizat Melescanu, care a adaugat insa ca o discutie despre persoane, respectiv despre cine va fi seful DNA, este una care se va face in cadrul conducerii PNL.

Bogdan Ciuca: PC va decide luni daca merge la consultari si cu ce mandat

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat ca PC va decide luni, in Biroul Politic, daca va merge la consultarile de la Cotroceni, precizand ca pana acum conservatorii au raspuns afirmativ invitatiilor la dialog, cu conditia ca aceste intalniri sa nu fie "generate politic".

"Vom hotari luni in Biroul Politic si daca vom merge la consultari si cine va merge si cu ce mandat. Consideram temele de discutie importante, iar noi am raspuns afirmativ tuturor invitatiile adresate de toate institutiile, fie Palatul Cotroceni, fie Palatul Victoria sau orice alta institutie", a spus Ciuca.

PD-L va face apel la partide sa-si exprime angajamentul pentru lupta anticoruptie

Prim-vicepresedintele democrat-liberal, Theodor Stolojan, a declarat, joi, ca PD-L va face, in cadrul consultarilor de la Palatul Cotroceni, un apel la toate formatiunile politice sa-si exprime angajamentul ferm pentru reforma in justitie si lupta anticoruptie.

Theodor Stolojan a declarat ca exista o problema care este trecuta cu vederea de "stimabila clasa politica Nastase&Co", anume apelul facut clasei politice de catre Comisia Europeana pentru a-si reafirma angajamentul pentru reforma in justitie si lupta impotriva coruptiei.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea