Social

#traian basescu presedinte #uniunea europeana #traian băsescu #piata de munca

Traian Basescu cere tarilor UE sa faciliteze accesul romanilor pe piata de munca

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in discursul de la Congresul Partidului Popular European, ca statele UE trebuie sa exploateze toate fortele de munca existente la nivelul Uniunii.

El a facut un apel la prioritizarea de catre liderii tarilor UE a folosirii lucratorilor din Romania si Bulgaria, inaintea imigrantilor din exteriorul UE. El le-a propus acestora sa actioneaza pentru "o Piata Unica fara restrictii artificiale si un spatiu economic de solidaritate".

Traian Basescu a declarat si marti, la intalnirea cu Michel Barnier, comisarul european pentru Piata Interna si Servicii, ca decizia anumitor tari membre UE de a mentine restrictiile de angajare pentru muncitorii romani reprezinta un obstacol in valorificarea deplina a potentialului Pietei Unice.

In prezent, exista 9 tari din cadrul Uniunii care mentin partial sau integral restrictiile de munca pentru muncitorii din Romania si Bulgaria: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Belgia, Franta, Luxemburg, Malta, Olanda si Austria. Restrictiile sunt valabile pana la finalul anului viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea