Social

#traian băsescu #maidanezi #eutanasiere caini # caini maidanezi #eutanasiere maidanezi

Traian Basescu cere eutanasierea cainilor maidanezi

Cazul copilului de 4 ani ucis de cainii maidanezi in Parcul Tei l-a impresionat si pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, care a cerut in mod expres Guvernului sa dea o ordonanta de urgenta prin care animalele fara stapan sa fie eutanasiate sau adoptate.

Traian Basescu a explicat ca eutanasierea este, in opinia sa, cea mai rapida si eficienta solutie, deoarece castrarea cainilor nu a dat rezultate si zeci de mii de caini sunt inca pe strazile Capitalei.

"Sa fie imediat eutanasiati. Povestea cu castrarea cainilor are doua valente. Una prelungeste timpul in care cainii fara stapan dispar de pe strazi, deci nu este o solutie relativ rapida. Poate dura 10-12 ani, nu stiu exact cat traiesc maidanezii. Deci, castrarea este o solutie pe termen lung, care s-a dovedit ca nu da rezultate. Rezultatul actualei legislatii care favorizeaza castrarea, dar lasarea lor pe strada, aplicata din 2004, s-a dovedit a fi un esec. Oamenii si copiii trebuie sa se simta bine pe strada si in siguranta.

Guvernul trebuie sa emita o ordonanta de urgenta in care, pe teritoriu, sa se dea un termen de adoptare a cainilor fara stapan, iar cei neadoptati, imi pare rau..., vor fi eutanasiati. Nu putem pune un caine mai presus de un om", a declarat Traian Basescu.

Sursa foto: missiledefense.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea