Social

Traian Basescu: Au fost politicieni care au venit la mine acasa pentru interventii in justitie

Prezent luni seara la editia speciala a emisiunii “Fetele Cotidianului” presedintele Traian Basescu a declarat ca i s-au cerut interventii in procuratura de catre politicienii cu dosare in schimbul nesuspendarii din functie.

Emisiunea moderata de catre jurnalistii Robert Turcescu , Emil Hurezeanu, Adrian Ursu si Doru Buscu a gazduit un presedinte pe alocuri dezorientat, cu un discurs punctat de replici marunte la adresa lui Sorin Oprescu si Aurelian Pavelescu dar si de afirmatii importante care incrimineaza direct nu numai clasa politica reprezentata de ‘cei 322’ care au incercat suspendarea dar si Curtea Constitutionala.

“In momentul in care refuzi compromisul, devii dusman!”

Presedintele a precizat ca multi dintre politicienii cu dosare la DNA i-au cerut o interventie in schimbul nesuspendarii din functie sau al unor “functii de prim-ministrii daca se schimba guvernul”.

In acest context, presedintele a preferat sa vorbeasca de un fenomen al interventiei si nu atat de cateva cazuri izolate, precizand ca principala problema o constituiau dosarele care incepusera sa se deschida si care vizau oameni importanti.

Traian Basescu a preferat sa nu dea nume, dar a precizat ca e genul de compromis pe care nu il face, singurul acceptabil fiind acela politic in beneficiul interesului public. Intrebat de jurnalisti, seful statului a schitat o explicatie pentru tacerea sa de pana acum pe aceasta tema: „Am o experienta legata de anunturile prea tarzii. Atunci mi s-au parut atat de mici, prea umili cand au venit la mine sa ma roage sa intervin intr-un dosar sau altul”.

Lovitura de stat a celor 322

Largind contextul si dand unele indicii cu privire la cei care ar putea sta in spatele interventiilor, presedintele Basescu a declarat ca cei care i-au pus la cale suspendarea au fost Ion Iliescu, Calin Popescu Tariceanu si Mircea Geoana: „Ei au fost pe fond artizanii acestei intelegeri cu garantia ca Tariceanu va fi mentinut in functie pana la alegeri. A fost discutata in decembrie 2006 si dusa la buna intelegere in ianuarie 2007”, a spus seful statului.

In acest context, potrivit presedintelui Curtea Constitutionala, parca pentru a-si sublinia descendenta ‘retrograda’ (dupa spusele acestuia) nu a facut decat jocul celor 322 interpretand legea in asa fel incat a lasat o portita deschisa Parlamentului pentru suspendarea din functie. „A fost o lovitura de stat data de cei 322, sub acoperire. Curtea Constitutionala a dat acea hotarire pentru ca este controlata de cei care au numit-o”.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea