Social

#statul roman #bechtel #autostrada transilvania #traian băsescu

Traian Basescu a explicat de ce statul roman a reziliat contractul cu Bechtel

Contractul pe care statul roman l-a avut cu firma americana Bechtel in vederea construirii autostrazii Transilvania fost reziliat deoarece ambii parteneri au vrut sa fure, scrie realitatea.net.

Explicatia a fost oferita unei romance chiar de presedintele Traian Basescu, in timpul vizitei sale in SUA.

"Construiam cea mai scumpa autostrada din lume, intr-un contract in care ambii parteneri au vrut sa fure. Un contract care s-a atribuit fara licitatie. Statul roman nu putea sa accepte la nesfarsit fie ea si o firma mare, sa plateasca cu 19, 20, 30 de milioane de euro/km de autostrada", a spus Traian Basescu.

Rezilierea contractului cu Bechtel costa Romania aproximativ 650 de milioane de euro. Constructorul american a acceptat sa finalizeze cei 64 de kilometri inceputi pe tronsonul Suplacu de Barcau - Bors , dar a impus conditii extrem de dure: partea romana, reprezentata de Compania Nationala de Autostrazi, trebuie sa plateasca pana la finele acestui an peste 100 de milioane de euro, reprezentand datoria pentru lucrarile deja efectuate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea