Social

#proces #castig #decizie #dinu patriciu #filmare #traian băsescu #daune morale #trucaj

Traian Basescu a castigat procesul cu Dinu Patriciu

Presedintele Traian Basescu a castigat procesul "Pixelul albastru" intentat lui Dinu Patriciu, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins astazi recursul formulat de omul de afaceri. Dinu Patriciu va plati despaguburi de 0,5 lei daune morale, suma solicitata de Basescu, iar decizia va fi publicata in doua ziare cu tiraj national, in doua numere consecutive.

Decizia nu este este definitiva si poate fi atacata prin recurs. In decembrie 2009, seful statului l-a actionat in judecata pe Dinu Patriciu si firma sa, Best Media, care edita cotidianul Gardianul. Basescu l-a acuzat pe Patriciu de "minciuna si trucarea unor filmari", meditaizate in acelasi an. In filmuletul respectiv, realizat in timpul unui miting electoral din 2004, presedintele pare a lovi un copil peste fata.

In noiembrie 2009, presedintele Basescu a cerut Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) o expertiza care sa stabileasca veridicitatea inregistrarii respective. In urma analizei, INEC a descoperit ca inregistrarea a fost trucata.

Sursa foto: nasul.tv

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea