Social

#ucise de coronavirus #tragedie arges # pacienti coronavirus #ancheta epidemiologica #tragedie

Tragedie! Mama si fiica moarte de coronavirus, tatal bolnav! Autoritatile, nepasatoare!

O tragedie de proportii a avut loc in Arges. O mama si fiica acesteia in varsta de 21 de ani au murit din cauza coronavirusului, iar tatal este inca bolnav.

De vina pentru acest caz par a fi autoritatile, care nu au testat cei trei pacienti desi mama era intubata la sectia ATI, iar fata era intrnata si ea in stare grava.

Barbatul si-a pierdut, in doar o saptamana, atat fiica cat si sotia, ambele infectate cu coronavirus. Fiica de 21 de ani a decedat luni, la Spitalul Judetean din Pitesti la o saptamana dupa ce murise mama ei.

Unchiul tinerei povesteste ca medicii nu au testat familia desi mama era intubata la sectia ATI a spitalului. Tanara ar fi fost testata la Pitesti pe data de 20 iulie, abia dupa ce a inceput sa aiba simptome, iar a doua zi a primit testul pozitiv pentru COVID-19. I s-a recomandat sa urmeze un tratament acasa dar starea ei s-a inrautatit. A ajuns pe 26 iulie la spitalul judetean, transferata de la spitalul municipal din Campulung. A ajuns la Pitesti in stare constienta, cateva ore mai tarziu a fost intubata, iar a doua zi pe 27 iulie a decedat. In tot acest timp, tatal fetei a asteptat in curtea spitalului, a cerut sa fie testat, insa acesta a fost testat abia astazi, scrie digi24.ro.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru este de parere ca ancheta epidemiologica in acest caz nu a decurs cum trebuie. 

"Barbatul ar fi trebuit sa fie testat, iar in contextul in care testam unul simptomatic, mie mi-e foarte greu sa cred ca, intr-o familie in care acest om chiar n-a avut un simptom care sa-l faca pe acel cadru medical sa indice acea testare... Nu e in regula. Dupa cum vedem ca exista un anumit cluster in acea familie cu foarte multi infectati avand si un deces, si atunci precautiile trebuie sa fie si mai mari. Fiecare caz dintr-o ancheta, ca e caz infectat sau simptomatic sau un contact trebuie tratat separat si trebuie investigat separat", a declarat Nelu Tataru, la un post TV, potrivit realitatea.net.

Unchiul tinerei face marturisiri cutremuratoare

Mama care a fost in stare foarte grava a rezistat la ATI, intubata, aproape o saptamana. Copilul asta in 24 de ore s-a prapadit de cand, teoretic s-a infectat, in timp ce mama ei era bolnava si in spital, confirmata, nimeni nu s-a gandit sa ii intrebe sau sa ii testeze sau sa vada ce este cu ei. A ajuns la spital la Pitesti, patru ore a stat intr-o mizerie de cort. fara caldura, in frig, ea cu febra. Nimeni nu s-a interesat, in jur de 12 noaptea au venit si au testat-o si au spus asa: ‘Domnisoara, poti sa pleci acasa’. In conditiile in care intre Pitesti si Rucar sunt aproape 100 de kilometri. La 12 noaptea. Singura. In conditiile in care 99% exista probabilitatea ca fata sa fie pozitiv COVID, lucru care s-a si confirmat a doua zi.

Fata a fost luata dupa aproape 8 ore de ambulanta, a fost dusa la spitalul de pneumofiziologie din Campulung. A ajuns cu saturatie 57. La Pitesti a ajuns duminica dupa-amiaza, tatal ei este de ieri in curtea spitalului din Pitesti, in cort, adus sa se testeze pentru ca nu s-a simtit bine. Nu l-a bagat nimeni in seama. Copilul lui, ieri, a murit in timp ce el era acolo in curte. Am sunat la spital pentru ca, va spun sincer, mi-a fost foarte greu sa il sun pe cumnatul meu la o saptamana dupa ce si-a pierdut sotia sa ii spun eu ca i-a murit copilul. Nu am putut. Omeneste, daca cineva ma poate judeca pentru treaba asta, asta e.

Am sunat la spital si am zis: ‘Oameni buni, e un om acolo in curtea dumneavoastra care sta ca un tampit, singur, si asteapta sa il testeze cineva. Intre timp, i-a murit copilul. Si nu stie. Se poate duce cineva?’. Ni s-a spus, ‘dom’le, noi n-avem timp de asa ceva. Nu putem sa facem treaba asta’. Tatal ei este in continuare in curtea spitalului din Pitesti, asteapta rezultatul testului, el a zis ca nu pleaca acasa, ca nu stie ce se intampla cu el si daca e pozitiv nu vrea sa imbolnaveasca pe altii.

Au venit fratii tatalului lui si au luat copilul acasa si acum sunt pe drum spre cimitir sa o inmormanteze. In timp ce mama ei era internata in stare grava, am insistat sa isi dea licenta si a luat licenta. Ieri, cand a murit, trebuia sa fie la facultate, la absolvire. A stat la mine in casa patru ani de zile, al doilea copil al meu. Nimeni nu poate sa inteleaga toata treaba asta. Si de-asta sunt convins ca copilul asta astazi ar fi fost in viata. Nu sanatos, dar in viata. Daca nu isi batea cineva joc, sa-l trimita singur la 12 noaptea la 75 de kilometri distanta de casa. Pentru ea nu se mai poate face nimic, dar poate pentru altii sa se poata face ceva. E foarte dureros, sa stiti. Mai ales in ideea ca iti dai seama ca nu ai nicio sansa in fata sistemului daca pentru un copil de 21 de ani nu s-a intamplat nimic”, povesteste unchiului tinerei care a murit, potrivit digi24.ro.

Sursa foto: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea