Social

# elicopter prabusit grecia #elicopter prabusit #grecia

Tragedie aviatica! Un elicopter care participa la stingerea incendiilor din Grecia, s-a prabusit. Un roman a decedat

Un elicopter in care se aflau patru persoane s-a prabusit miercuri dupa-amiaza in Marea Egee, in apropiere de insula Samos.

 

Co-pilotul era roman, pilotul era grec, iar in aeronava se mai afla un translator si un cetatean moldovean. Cei patru se aflau intr-o aeronava de tip Mi-8, inchiriata din Ucraina.

Elicopterul participa la stingerea unui incendiu de padure izbucnit in insula Samos, in jurul pranzului. In momentul prabusitii, elicopterul ajunsese in larg pentru a face realimentarea cu apa. Potrivit martorilor, in momentul in care a incercat sa se inalte, pilotul a piedut controlul aeronavei, aceasta prabusindu-se in mare. Una dintre cauze ar putea fi vantul puternic din zona.

Doi dintre membrii echipajului, printre care si co-pilotul roman, au fost gasiti in zona marii, inconstienti. S-au efectuat manevre de resuscitare la fata locului, care au continuat pe perioada transferului acestora la spital, dar care nu au dat rezultate. Odata ajunsi la spital, medicii au confirmat decesul, potrivit protothema.gr.

 Potrivit datelor de pana acum, accidentul s-a petrecut in momentul in care elicopterul de pompieri incerca sa adune apa pentru a stinge incendiul izbucnit pe insula. Pilotul a pierdut controlul, iar elicopterul a cazut in mare in zona Agios Mina, unde vantul batea cu putere. Autoritatile s-au mobilizat imediat pentru salvarea echipajului

Se asteapta ca declaratiile celor doi supravietuitori sa faca lumina asupra cauzelor producerii tragediei care a luat viata a doi dintre cei patru membri ai echipajului elicopterului de stingere a incendiilor Mi-8. 

Inginerul moldovean care a fost primul gasit in viata a ramas in apa timp de 35 de minute, in timp ce in primele sale declaratii a spus ca le-a vazut pe celelalte trei persoane in mare. El a mai raportat ca au fost valuri mari si curenti marini puternici. Mai precis, inginerul moldovean a raportat ca in momentul in care elicopterul se apropia de mare pentru extragerea apei, o rafala puternica de vant a lovit elicopterul si l-a „intors”. De altfel, inginerul a spus ca toti pasagerii au fost gasiti in mare, dar apoi, odata cu conditiile meteorologice predominante, i-a pierdut din vedere, potrivit sursei citate.

ISU Brasov a transmis miercuri seara ca echipajul implicat in accidentul din Grecia nu face parte din modulul national de stingere a incendiilor, trimis de tara noastra in sprijinul pompierilor greci.

FOTO: protothema.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea