Social

#madrid #accident #aviatic

Tragedie aviatica la Madrid: 153 de morti si 19 de raniti

Purtatorul de cuvant al companiei Spanair a anuntat bilantul tragediei aviatice din Madrid - 153 de morti si 19 de raniti. Televiziunea publica spaniola a anuntat ca toti membrii echipajului si-au pierdut viata. Avionul cu 172 de oameni la bord, printre care 22 de copii, a iesit de pe pista Aeroportului Barajas din Madrid in timpul manevrelor de decolare si a luat foc.

Avionul de tip McDonnel Douglas 82, avea 15 ani vechime si apartinea companiei Spanair. Aparatul efectua cursa Madrid-Las Palmas, in insulele Canare. Accidentul a avut loc la ora locala 14.45, imediat dupa ce unul dintre motoare a luat foc in timpul manevrelor de decolare.

Conform unui purtator de cuvant al serviciilor de urgenta, citat de postul public de radio, avionul a fost nevoit sa efectueze o aterizare de urgenta pe o pista a terminalului patru al aeroportului.

11 masini de pompieri si zeci de ambulante au fost trimise de urgenta la locul accidentului. Cei 19 pasageri, dintre care doi sunt copii, se afla in stare critica . Numai doi dintre cei raniti nu a fost identificat.

Pe site-ul oficial al companiei Spanair s-a publicat lista pasagerilor care se aflau in avion. VEZI AICI LISTA

Potrivit membrilor echipelor de interventie, imaginea de la locul accidentului parea desprinsa din filme de groaza : zeci de cadavre erau imprastiate pe o suprafata de un kilometru patrat printre resturile aparatului. Doar coada avionului ramasese intreaga. Cutiile negre ale aparatului au fost recuperate, iar specialistii vor studia inregistrarile tehnice pentru a afla cauzele accidentului.

Premierul spaniol, Jose Zapatero si-a intrerupt concediul si s-a deplasat de urgenta la Madrid.

Regele Spaniei Juan Carlos si membrii familiei regale ii vor vizita astazi pe supravietuitori si le vor aduce un omagiu victimelor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea