Social

# incendiu spital pacienti covid #incendiu ATI #incendiu spital Piatra Neamt #pacienti covid

Tragedia din Piatra Neamt – de unde a pornit incendiul si cine este de vina

Incendiul de la spitalul din Piatra Neamt, care a izbucnit sambata seara in sectia ATI unde erau internati pacienti Covid, a indoliat o tara intreaga. Potrivit informatiilor existente pana acum se pare ca incendiul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit provocat de improvizarea unei statii ATI pentru pacientii covid. Sectia a fost reconfigurata pentru chiar in ziua incendiului, fara ca spitalul sa solicite aviz de functionare de la DSP.

 

Sectia in care au murit 10 persoane nu avea aviz de functionare de la DSP. Aceasta ar fi fost reconfigurata chiar in ziua incendiului pentru a permite tratarea mai multor pacienti.

Anuntul a fost facut chiar de Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Neamt, printr-un comunicat de presa. 

"Pentru marirea capacitatii sectiei A.T.I. pentru pacientii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele functionale de la etajul II - prin construirea unui perete. Aici urmau sa fie tratati pacientii pozitivi, in doua saloane de cate 8 paturi. Pana la acel moment, pacientii pozitivi erau tratati la etajul III. Pentru aceste modificari, unitatea sanitara nu a solicitat avizul Directiei de Sanatate Publica Neamt. Reconfigurarea sectiei A.T.I. si mutarea pacientilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizata fara aviz, in ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt si oricare unitate sanitara cu paturi au obligatia de a solicita si de a obtine, anterior intervenirii vreunei modificari, fie de structura, fie de circuite functionale, avizul Directiilor de Sanatate Publica judetene", se arata in comunicatul DSP Neamt, potrivit realitatea.net.

Cu toate acestea conducerea spitalului a precizat printr-un comunicat de presa ca sectia ATI avea aviz de la DSP Neamt, iar modificarile realizate pentru extinderea acesteia s-au facut in alta zona fata de cea in care s-a produs incendiul.

In acelasi timp, premierul Ludovic Orban a afirmat ca la Spitalul Judetean de la Piatra Neamt au fost facute lucrari de constructii fara avizul Directiei de Sanatate Publica (DSP) si al Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea