Social

#raport Apuseni #tragedia din Apuseni #Aura Ion # accident apuseni #adrian iovan

Tragedia din Apuseni: Adrian Iovan a luat decizii gresite, iar Aura Ion putea fi salvata

 

Astazi, la aproape 2 ani de la accidentul din Apuseni, Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) a facut public raportul tragediei din Muntii Apuseni, in care pilotul Adrian Iovan a murit impreuna cu studenta Aura Ion.

Tragedia de la inceputul anului 2014 s-a produs din cauza inghetului care a afectat motoarele aeronavei, iar aceasta nu a mai putut sa atinga altitudinea minima pentru ca zborul sa se desfasoare in conditii de siguranta. 

Potrivit raportului anchetei, pilotul Adrian Iovan a comunicat ca are probleme de givraj, dar nu a comunicat starea de urgenta. De asemenea, CIAS a mai precizat ca aeronava avea motoarele inghetate. Avionul nu a atins nivelul de zbor aprobat, iar controlorul i-a cerut pilotului Adrian Iovan sa creasca altitudinea.CIAS a mai spus, luni, ca avionul a fost pilotat de copilot, dar Iovan este cel care a luat toate deciziile in privinta zborului.

in ce priveste cauza accidentului, Eugen Suciu, investigator CIAS, a declarat ca nu se poate vorbi de eroare de pilotaj.

"Nu putem spune ca a fost o eroare de pilotaj, pentru ca am spune ca este vorba despre o eroare a tehnicii de pilotaj. Putem spune ca ne confruntam cu o eroare de management a misiunii. Daca nu ne confruntam cu givrajul la nivelul motoarelor, nu am fi avut un astfel de accident", a mai precizat Suciu., a punctat investigatorul CIAS.

In teribilul accident aviatic din Muntii Apuseni, din 20 ianuarie 2014, si-au pierdut viata pilotul Adrian iovan, fostul sot al creatoarei de moda Romanita Iovan, si studenta Aura Ion. in urma tragediei au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Catalin Pivniceru si Sorin Ianceu.

Singura persoana din aeronava care avea centura de siguranta a fost medicul Radu Zamfir, cel care a si supravietiuit. Potrivit investigatorului, si pasagerul de pe randul 5 care a decedat ar fi putut supravietui daca avea centura. in concluzie, daca si Aura Ion ar fi purtat centura, ea ar fi putut supravietui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea