Social

#Sfantul Mare Mucenic Pantelimon #superstitii sfantul pantelimon #traditii sfantul pantelimon #sfantul pantelimon

Traditii si superstitii de Sfantul Pantelimon. Ce trebuie sa faci astazi sa ai noroc

Astazi, 27 iulie, crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Mare Mucenic Pantelimon. Numele sfantului "Pantelimon" inseamna "cel cu totul milostiv". Sfantul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitorul oamenilor bolnavi, motiv pentru care multe spitale ii poarta numele.

Traditia spune ca sarbatoare prevesteste plecarea verii si apropierea iernii. Incepand din aceasta zi frunza teiului se rasuceste pe dos, semn ca vara se apropie de sfarsit.

Traditia populara spune ca in ziua Sfantului Pantelimon, cerbul iese din apa si, in timp, gestul sau a demonstrat ca apa raurilor incepe sa se raceasca.

In aceasta zi, crestinii trebuie sa consume porumb si dovlecei. Potrivit traditiei populare, aceste alimente ii fac pe credinciosi mai vigurosi in timpul iernii.

Tot astazi, crestinii trebuie sa imparta ofrande saracilor pentru a le merge bine tot anul. Se impart in special fructe si se spune ca cei care fac acest lucru se vor bucura in anul urmator de poame frumoase si neviermanoase.

O alta traditie care este bine sa fie respectata in ziua sarbatorii se refera la interdictia de a presta munci gospodaresti. De asemenea, se mai spune ca, pentru a fi sanatosi, oamenii nu trebuie sa lucreze la camp in ziua acestui praznic. Cei care nu respecta traditia se pot imbolnavi de afectiuni grave sau pot avea parte de situatii dramatice si de multa paguba in viata de familie, potrivit realitatea.net.

De asemenea, traditia spune ca Sfantul Pantelimon ii apara pe oameni de necazuri si de durere. De ziua lui, Sfantul Pantelimon merge insa din casa-n casa si-l pedepseste pe acela pe care-l gaseste lucrand.

Daca gospodina toarce in acesta zi, Sfantul o pedepseste si-i moare vaca. Cei care respecta sarbatoarea si nu lucreaza vor fi feriti de grindina.

Credinciosii trebuie sa-l praznuiasca pe Sfantul Tamaduitor pentru ca acesta sa-i apere de boli. De asemenea, orbii si schiopii este bine sa se roage pentru ca Sfantul sa le usureze suferinta.

Susa foto: mesaj.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea