Social

# traditii petru si pavel #sf petru si pavel # post petru si pavel

Traditii importante de Sfintii Petru si Pavel. Cum sa te feresti de rele

Sfintii Apostoli Petru şi Pavel, sarbatoriti astazi, sunt cei mai importanti propovaduitori ai credintei ortodoxe. Dincolo de aspectul sau religios, aceasta sarbatoare este insostita de o multime de traditii si superstitii pe care romanii le respecta de sute de ani.

Sânpetru este un bun sfetnic al lui Dumnezeu. De aceea, Dumnezeu i-a încredinţat Sfântului Petru cheile Raiului şi misiunea de a veghea la porţile acestuia. Fiind şi stăpânul cămărilor cereşti, Sfântul Petre hrăneşte animalele sălbatice, îndeosebi lupii, această zi fiind denumită şi “Sărbătoarea lupilor. Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt sărbătoriţi timp de trei zile, pentru ca ei să-i protejeze pe agricultori împotriva furtunilor, iar  grânele lor să fie bogate. 

În această zi, este bine să împărţim mere dulci şi miere, urând tuturor să aibă spor şi să fie sănătoşi. După masa de prânz mâncăm şi noi mere din recolta acestui an şi miere, apoi ne punem o dorinţă. Tot in această zi, în mediul rural există obiceiul ca mamele să pregătească şi să dăruiască talismane fiicelor - o punguţă roşie în care se păstrează câte un căţel de usturoi şi frunze de pelin.Talismanul este purtat timp de trei zile pentru ca fetele să fie apărate de farmece şi de iele, care le-ar fura norocul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare