Social

#obiceiuri Revelion #traditii de Revelion #revelion 2016

Traditii de Revelion in jurul lumii, care aduc noroc

Fiecare tara asteapta Noul An in felul sau! Asa cum de pe mesele romanilor nu lipseste pestele, pe care il consumam pentru a trece peste greutatile anului care vine precum pestele prin apa, strainii mananca struguri, painici speciale sau varza murata. Iata ce simboluri au!


Spaniolii mananca 12 boabe de struguri, una pentru fiecare luna a noului an. Se spune ca fiecare boaba mancata va aduce noroc. in Portugalia, strugurii sunt inlocuiti cu smochine.

In Grecia, de Revelion, la fiecare masa se serveste o paine special, numita „Vasilopita”, in interiorul careia este ascuns un banut. La miezul noptii, painea se taie, iar cine primeste bucata cu banutul este declarat cel mai norocos in noul an.

In Belgia, la 1 ianuarie,  rudele se aduna la masa si mananca „choucroute” (un fel de varza murata cu carnati). Fiecare trebuie sa aiba sub farfurie, in mana sau in buzunar o moneda, pentru ca traditia spune ca asa vor avea bani tot anul.

In Italia, ca sa intampi Anul Nou cum se cuvine, trebuie sa arunci neaparat pe fereastra un obiect vechi. Daca se sparge, cu atat mai bine: s-a spart si ghinionul din anul care tocmai se pregateste sa plece!

In Irlanda, fetele singure isi asaza vasc sub perna in noaptea dintre ani, pentru ca traditia spune ca asa vor visa momentul cand isi vor intalni sufletul pereche.

In Rusia, de Revelion se bea o bautura din votca, suc de lamaie si apa de la robinet. Aceasta se numeste „apa murdara” si se bea pentru a opri ghinionul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea