Social

# purtare martisor #martisor

Traditii de 1 Martie: pe ce parte se poarta martisorul

De 1 Martie, se ofera martisoare tuturor femeilor. De asemenea, reprezentantele sexului frumos poarta in piept aceste martisoare pentru a le purta noroc.

 

Multe femei se intreaba insa pe ce parte ar trebui sa isi puna martisorul in piept. In general, martisorul este daruit fetelor, femeilor si copiilor pe post de talisman.

Simbolul vestitorului primaverii poate lua mai multe forme sugestive, precum cosarul (transmite bunastare), trifoiul (poarta noroc) sau ghiocelul (intruchipeaza prospetimea, puritatea). Pe timpuri, martisoarele se purtau ca podoabe la gat sau la mana, cu un snur compus din doua fire rasucite din matase alba si rosie. Se mai folosea, de asemenea, un fir de arnici rosu si unul din bumbac alb.

Traditia spune ca martisorul se poarta in piept, pe partea stanga. In prezent, martisorul se poarta si la incheietura mainii stangi, ca o bratara. Este simbolul indeplinirii tuturor dorintelor la inceput de primavara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea