Social

#intretinere #caldura #subventie #fisc #radet

Toti bucurestenii vor primi subventii de caldura! RADET si Fiscul le vor calcula dupa venit

RADET va colabora cu Administratia Fiscala pentru a verifica veniturile bucurestenilor dupa ce va fi aplicat noul mod de calcul al subventiilor la caldura si apa calda , a declarat viceprimarul Capitalei, Victor Iovici.

Potrivit lui Iovici, cea mai recenta varianta luata in calcul de autoritatile locale este taierea subventiei pentru gigacaloria de apa calda si cresterea pretului gigacaloriei la agent termic de la 119 lei (pret subventionat de autoritati, platit in prezent de bucuresteni), la 167 de lei, cu TVA.

"La apa calda, daca o luam cu 298 de lei (pretul nesubventionat, n.r.), calculat la un apartament de 2,5 camere, statistic vorbind, costul o sa creasca de la 21 de lei pe luna la 58, aproximativ 150%. Pentru agent termic am propus un pret pentru populatie de 167 de lei gigacaloria, inclusiv TVA, ceea ce inseamna o crestere de 40%.

In total pe apa calda si caldura va fi o crestere de doar 70%. Am luat in calcul un venit mediu pe familie de 1.500 de lei, asta insemna ca 10% din venit va fi cheltuit pe intretinere", a explicat viceprimarul.

Victor Iovici a adaugat ca pensionarii, somerii si tineri de pana in 18 ani vor primi in continuare subventii . "Am facut niste simulari si suntem intr-o faza destul de avansata. Bucurestenii nu e cazul sa se ingrijoreze. Numarul debransarilor nu este asa de mare cum s-a zvonit, 500 de debransari nu inseamna mult", mai spune viceprimarul.

Intrebat cum vor fi verificate veniturile bucurestenilor pentru a fi respectate plafoanele impuse de autoritati, Iovici a spus ca vor colabora cu Administratia Fiscala pentru a afla exact veniturile pe cap de locuitor.

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea